Last news in Fakti

24 Април, 2016 19:46 2 749 2

Арестуваха холандски журналист за критики срещу Ердоган

  • холандия-
  • ердоган-
  • турция-
  • журналист-
  • критика

Холандската гражданка от турски произход е яростен критик на турския държавен глава

Известен холандски журналист бе задържан от турската полиция, седмица след като в Холандия излезе нейна статия с критики към турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи Ройтерс, позовавайки се на холандските власти.

Ебру Умар, холандска гражданка от турски произход и яростен критик на турския държавен глава, списва колона за холандския вестник "Метро".

В своята статия, публикувана миналата седмица, Умар нарича Ердоган "диктатор".

Тя е била задържана в западния крайбрежен град Кушадасъ през нощта срещу неделя, където е била на почивка.

Ердоган е известен със своята нетърпимост към критики и готовността си да предприема правни действия срещу критиците.

Миналата седмица, по негово искане, прокурорите в Германия започнаха производство срещу комик за подигравка.

От 2014 г. насам турските прокурори са започнали дела срещу над 1800 журналисти за обида към Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯШШЙ

    3 2 Отговор
    Тоя е жертва на времева аномалия - роден е в Средновековието, а живее в Съвремието. Уж има мустаци, а се държи като пикльо! Ако можеше пак щеше да ни гори затворени в църкви, да ни набиват на кол, колят и бесят за назидание... Човек който не търпи критика го направили президент- а той реве като дете в детската градина на което са му се скарали и се съди с всеки, който не го харесва, на международно ниво. Мислех си че нашия смотаняк Чехльо е срам и позор ама тоя го бие по имбецилност!
  • 2 Carfen

    2 2 Отговор
    Ердоган е номер 1! Той е лицето на светска Турция, баща на демокрацията и олицетворението на свободата на словото. Благодарение на неговите усилия, Турция ускорено ще я приемат в ЕС и всички европейци ще се доближим по-близо до съвършеното общество, в което човекът е центъра на Вселената. А зад тази журналистка, предполагам прозират пипалата на хибридния путинизъм......всъщност вече взе да ми омръзва тоя турски сериал, за мустакатото джудже(Ерпо.ран) и неговият мустакат гном(Давутуглу), които все реват за нещо.
Новини по държави: