Last news in Fakti

8 Май, 2016 18:09 3 445 5

Децата на Ердоган се къпят в мръсни пари

  • ердоган-
  • билал ердоган-
  • богатство-
  • деца

Синовете на Ердоган - Ахмет и Билал – имат 5 вили в Истанбул за €6 млн.

Децата на Ердоган се къпят в мръсни пари - 1
Снимка: АП/БТА

Децата на Тайип Реджеп Ердоган се къпят в мръсни пари, коментира германският вестник в. „Билд“.

Изданието коментира оставката на премиера на Ахмет Давутоглу и възможността за довереното лице на президента - неговият зет Берат Албайрак, който е министър на енергетиката, да стане премиер.

Албайрак е женен за най-голямата дъщеря на Ердоган и се е превърнал в „най-здравата част от клана на турския държавен глава“.

Синът на Ердоган - Ахмет, който е в бизнеса с морските превози, се радва на богатство на около $80 млн.

Синовете на Ердоган - Ахмет и Билал – имат 5 вили в Истанбул за €6 млн.

През февруари италианската прокуратура започна разследване срещу Билал Ердоган по обвинение за пране на пари. Основание станаха твърденията на избягалия във Франция турски бизнесмен Хакан Хузан, че Ердоган – младши разполага с голяма сума пари, която е получена от търговия с петрол с терористични организации.

През декември 2015 г. сирийският министър на информацията Омран аз Зоуби заяви, че транспортната компания на Билал Ердоган се занимава с превозването на нефт, добит от терористични организации.

Самият Ердоган пък печели едва €50 000 годишно, припомня в. „Билд“, коментирайки странното забогатяване на децата на държавния глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 1 Отговор
    Чиста путиновска пропаганда. Лично той е мушнал по някоя мръсна доларова банкнота в джобовете на горките деца. И ето ти беля.
  • 2 хахаха

    1 3 Отговор
    Мушнал те е някой в прошнурованата глава!
  • 3 Carfen

    2 0 Отговор
    Тия германски журналисти много лоши хора излязоха. Най-редовно пускат "компромати" срещу радетеля на демокрацията и свободата на словото- Ердоган. Няма ли леля Меркел пак да се намеси и да арестуват журналистите?
  • 4 999

    2 1 Отговор
    Този започва да прилича все повече на Кадафи и ще свърши като него.
  • 5 ЯЮВЕ

    2 0 Отговор
    Очаквайте масови арести на журналисти в Германия по настояване на Ердоган! Ако следваме логиката - той ще поиска да бъдат екстрадирани за съд в Турция. После ще се настоява за официален език в Германия и ще се атакува Конституцията с религиозна добавка... Меркел я държат с компромати за руския и любовник, обаче следващия канцлер ще е като сегашния ни президент - смирен, без воля и изпълнителен.
Новини по държави: