Last news in Fakti

5 Май, 2016 09:10 1 973 1

Трус между премиер и президент в Турция

  • турция-
  • ердоган-
  • давуотглу
Трус между премиер и президент в Турция - 1
Снимка: АП/БТА

В навечерието на свещения за исляма месец Рамазан в Турция се очаква трус между премиер и президент, коментира Си Ен Ен – тюрк.

През последните дни в медийното пространство се появиха слухове за разрив между Ахмет Давутоглу и Реджеп Таийп Ердоган.

В сряда дори се е провела среща между двамата политици в президентската резиденция. На нея е било обсъждано политическото бъдеще на Ахмет Давутоглу.

Според Си Ен Ен-тюрк премиерът  вероятно ще се прости с поста лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

В края на май, преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, ще се проведе извънреден конгрес на ПСР. Давутоглу няма да се кандидатира за лидер на партията и на негово място ще бъде избран друг.

Очаква се днес премиерът да направи обръщение, от което да стане ясно бъдещето на правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пан Шляхтиц

    1 2 Отговор
    Отдавна мина времето, когато и Давутоглу и Ердоган трябваше да подадат оставките си. Сега ще си отидат като низвергнати държавни ръководители.
Новини по държави: