Last news in Fakti

5 Май, 2016 14:13 2 490 5

Зет на Ердоган май ще е премиер на Турция

  • ердоган-
  • турция-
  • премиер-
  • берат албайрак

Новият премиер в момента е министър на енергетиката и природните ресурси

Зет на Ердоган май ще е премиер на Турция - 1

Зетят на турския президент Тайип Реджеп Ердоган – Берат Албайрак ще е новият премиер на страната. До това решение се стигна след като управляващата партия в страната Партията на справедливостта и развитието реши да проведе извънреден конгрес на 22 май. На висшия форум трябва да избере нов партиен лидер и премиер след като Ахмет Давутоглу отказа да се състезава за нов мандат, пише в. „Хюриет“. 

Вестникът отбелязва, че на нарочна среща в сряда в Анкара, която е продължила 1,40 час, е било договорено оттеглянето на Ахмет Давутоглу.

Не се очаква провеждане на избори в Турция след избирането на нов лидер на конгрес на управляващата Партия на справедливостта и развитието. Кабинетът ще продължи „уверено” да управлява до изтичането на мандата през 2019 година. Това заяви Джемил Ертем, съветник на президента на Турция Реджеп Ердоган, цитиран от Ройтерс.

Политически анализатори от Турция вече с увереност посочват, че зетят на Ердоган Берат Албайрак ще оглави партията и правителството.

Новият премиер в момента е министър на енергетиката и природните ресурси. Преди да влезе в политиката той е работил в Чалък холдинг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 333

    2 0 Отговор
    Това е ,,демокрация,,-така се влиза в ЕС при бабето.
    Бойко спешно подай молба за излизане от ЕС и после ще изберем някой твой човек/може и роднина/-както кажеш,само по далеч от ,,демократите,,
  • 2 georgi

    2 1 Отговор
    Да живее ЕС - бабета, гейчета, психари а сега мигранти и Турция!!!
  • 3 tuzarya

    2 0 Отговор
    "Турция" ЕООД
  • 4 некойси

    2 1 Отговор
    При семейния бизнес кинтата остава винаги в семейството.
  • 5 Джон Воит

    1 2 Отговор
    И Гърците бяха така и в един момент се оказа , че фамилията комунисти от Пасок са спестили 4 милиарда евро в швейцарски банки ...???
Новини по държави: