Last news in Fakti

9 Май, 2016 14:30 1 364 1

Австрийският канцлер подаде оставка

  • австрия-
  • канцлер-
  • вернер файман-
  • оставка

Вернер Файман загуби подкрепата на своите колеги от Социалдемократическата партия

Австрийският канцлер подаде оставка - 1
Снимка АП/БТА

Австрийският канцлер Вернер Файман подаде оставка, след като загуби подкрепата на своите колеги от Социалдемократическата партия (SPÖ), съобщи Би Би Си.

Файман, който оглави партията през август 2008 г. пое канцлерския пост през декември същата година, припомня ДПА.

Oсвен канцлерския пост, той освобождава и позицията на председател на своята партия SPÖ.

"Аз съм благодарен за седемте и половина години и искам да пожелая на моя наследник много късмет", каза Файман по време на набързо свикана пресконференция, предаде новинарският сайт oe24.at . "Аз напускам, защото партията ми вече не ме подкрепя."

Той бе подложен на натиск от страна на синдикалистите и младежкото крило на SPÖ заради твърдата си позиция по отношение на закона за бежанците и слабото представяне на партията в президентските избори преди две седмици.

Социалдемократическата партия от години е в тежка криза. По време на първия тур за изборите за президент на 24 април кандидатът ѝ Рудолф Хундсторфер получи едва 11% от гласовете и остана на четвърто място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Carfen

    1 2 Отговор
    Австрия казва "чао" на "толернтните" политици и поема нов курс. Либералите, ПЕС и останалите статутковци да не реват, че ще бъдат заменени от националистически партии, ами да се вземат в ръце, че те ни докараха до тук. Очаквам продължение и в другите "стари демокрации".
Новини по държави: