Last news in Fakti

13 Май, 2016 17:39 2 070 22

Путин: Противоракетният щит усложнява международната ситуация

  • румъния-
  • сащ-
  • щит-
  • противоракетна-
  • девеселу-
  • система-
  • отбрана

Ситуацията не се променя към добро, заяви президентът

Путин: Противоракетният щит усложнява международната ситуация - 1
Снимка: БТА/ AP

Разполагането на американска противоракетна система за отбрана в Румъния усложнява международната ситуация. Това заяви руският държавен глава Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Факти.бг припомня, че вчера ПРО-комлексът заработи във военната база Девеселу, намираща се близо до южната граница на балканската страна.

„Ситуацията не се променя към добро. За съжаление, тя се влошава“, добави президентът.

„Сега, след като НАТО разположи противоракетни системи в Европа, ние трябва да помислим по какъв начин да намалим заплахите за националната ни сигурност“, заяви Владимир Путин.

Противоракетната система е на стойност 800 милиона долара. Йенс Столтенберг подчерта, на ПРО-системата не е насочена конкретно срещу Русия.

Шефът на НАТО заяви, че щитът е предназначен да се справи с ракети с малък и среден обсег от страни извън евро-атлантическата зона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 2 Отговор
    Ако тоя щит струва "само" 800млн. долара,простата сметка показва че малка България можеше да си позволи даже 2 ЩИТА с парите от КТБ- единия да ни пази от Русия,другия от Запада!

    Коментиран от #2

  • 2 Mercedes-Benz

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Как западно оръжие ще те пази от Запада? Това е като да ти продам катинар с два ключа, ама да ти кажа че върви с един. После като си намериш бараката празна, да не ревеш! Едно време затова нарязаха ракетите ни, защото бяхме фактор, а фактори на Балканите не са нужни никому, нито на съвременна Русия нито на Америка, кръстопът най-лесно се управлява като няма светофар - правиш каквото си поискаш!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 раптор

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Mercedes-Benz":

    Никъде няма преки сведения, че на някой особено му пука за България и какъв кръстопът е тя! Те украинците може да се имат за кръстопът, поляците може, немците, руснаците с нашата територия сме си десетки кръстопъти... Казахстанците... Има някаква глупава логика у българите, че аджеба сте мноо важни и сте притрябвали на някой! На никой не трябвате освен на самите вас! А че са ви се случили лоши работи е друга тема... на всички им са се случили и им се случват! Просто вие вадите от 200 кладенеца вода, да си придадете някаква значимост! Значими сте били когато сте разпространявали кирилицата, после - не! Неслучайно българските земи не са били с някаква особена значимост за римската империя! Тр да се лекувате от глупави и наивни мисли!

    Коментиран от #5

  • 4 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Mercedes-Benz":

    Еса щи обясня:Единия щит го купуваме от УСА и го насочваме срещу Русия.Другият обаче го купуваме от Русия и го слагаме срещу Запада!...Проста работа,но за умни хора:)

    Коментиран от #6

  • 5 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "раптор":

    Ами ти русначе какво правиш в България и в български сайт като сме толкова зле българите?!
  • 6 Mercedes-Benz

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да страхотна логика, как не се сетих... тцтцтц, трябва да те вземат за съветник в МО...

    Коментиран от #13

  • 7 Гост

    3 2 Отговор
    Не знам защо си правят труд да обясняват навсякъде, че това е само за отбрана и не е насочено срещу Русия. Американците така и не разбраха простата истина, че светът не се върти около тях и руснаците не искат да бъдат освобождавани най-малко пък от тях и, и че е възможно да говориш за отбрана и мир постоянно настъпвайки и дрънкайки оръжие. Слава богу освободиха нас и сега се радваме на малки заплати, стари коли, огромен външен дълг, малцинство, което иска да стане мнозинство, а ние въпреки това да продължаваме да ги издържаме, насилие по пътищата и постоянно растяща престъпност, като се замисля май пак сме изтеглили късата клечка
  • 8 gost

    0 2 Отговор
    Свобода , независимост и връщане на земите на индианците !
    Путин ще се яви като индиански освободител скоро
  • 9 СОРИ

    1 2 Отговор
    Едно време Америка беше колония на Континента по точно на Англия ..сега пак са на път да станат колония на континента .....по точно на Русия , и то мъртва колония
  • 10 ГЛОДОМОР

    2 1 Отговор
    Голям рев ,голям плач ,голямо вайкане падна другарю Путин !

    Голяма изненада че НАТО разполага противоракетен щит на своя територия , няма що!

    Ситуацията се влошава! Влошава се и още как ! И още повече ще се влошава! Така става когато на чело на една велика страна застане такава кратуна като теб и благодарение на политиката ти Русия остана без нито един читав съюзник !

    Коментиран от #11

  • 11 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "ГЛОДОМОР":

    Щото много бързо забравихте краварските тролове Оообанана, когато се възмущаваше, че руснаците продават ПВО-С300 на иранците. И това е защитна военна система. Ама каубоите, като мяукаха вие тролчета чинно мълчахте, някак си по комсомолски...
  • 12 Морков или тояга

    2 0 Отговор
    Снимката е уникална на другаря на нея гледа като дървояд алуминиева дограма. Леко тъжен с нотка на объркване, добро попадение на автора.
    Сега по темата Путин е прав в случая, започват да му се качват на главата и то излишно. На всички е ясно, че Русия сама не може да опъне НАТО и няма интерес да се кара с ЕС, но при международен конфликт ако бъде подкрепена от Китай(хипотетично), играта ще загрубее сериозно, като има шанс във Вашингтон рязко да проговорят на китайски или книжовен руски език.

    Коментиран от #16

  • 13 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Mercedes-Benz":

    Ма ти незнаеш ли че Трола с коня вече работи в МО ,като директор по лъжите ;)
  • 14 териер

    2 0 Отговор
    Другаря Путин ,отвесил бузи като ялов щърк!
  • 15 Киро

    0 0 Отговор
    Кво стана бре ушанки??

    Нали имахте некви ракетки, дет не ги лови щита?
    Къв ви е проблема тогава?

    Или и децата вече ви се смеят на глупостите, а?
  • 16 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Морков или тояга":

    Китай, мойто момче тролче, винаги е гледал само и единствено собствения си интерес.

    При конфликт на Русия със Запада, може да си на 110% сигурен, че Китай ще предпочете Запада, защото парите на Китай идват именно оттам.

    А освен това, Китай има огромен интерес от слабозаселените руски територии. В случай, че не знаеш - в момента се заселват масово китайци в Русия, които да работят в добивната промишленост в тези райони, напуснати от руснаците. В момента вече има градове, заселени само с китайци, дали след време, като се увеличат още, няма да ревнат за автономия, а?

    Коментиран от #18

  • 17 мъжкар

    0 0 Отговор
    С противоракетния щит американците сериозно нарушават мира в европа.Жалко че сме на грешната страна.Рано или късно ще има война която ще бъде започната от САЩ.Дано да няма последствия за българия но като гледам как се развиват нещата такива ще има и то много лоши.Тогава всички тука дето пишат в подкрепа на америка ще им пламен задника от руските бомбардировки и тогава ще се уверят във възможностите на руските оръжия които ще преодолеят въпосния ЩИТ без проблем.Няма такова нещо като НЕПРОБИВАЕМ щит просто целта на едно такова нещо е да сигнализира навреме за евентуална атака и да забави по някакъв начин самото нападение до известна степен но не и да го спре напълно.
  • 18 Морков или тояга

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Киро":

    Кирчо(и=у) не ма момчосвай, а чети Синко чети Чукча и провери думата хипотетично в тълковния речник, а до колкото знам в Америка има повече киатайски емигранти отколкото в останалия свят и от там ти пропада опорната точка тролчо. Аз не пиша, като теб тролчо във всяка тема, защото забележи аз за разлика от теб пари за да лансирам чуждо мнение и интереси НЕ взимам.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Тупан, опорните точки са при вас, аз пиша ФАКТИ.

    И колкото и да не ти се иска, това са ФАКТИ.

    И вкарай малко смисъл в жалкия си скимтеж, малко логика, не празни изречения, само и само да отговориш нещо.

    Аре сега бегай да се оплачеш в трафопоста, дето е клуб на Атакъ и там заедно да мислите какво да отговорите.
  • 21 Киро

    0 0 Отговор
    Последния ми коментар беше към оня прогнил морков.

    Коментиран от #22

  • 22 Морков или тояга

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Киро":

    Кирчо(и=у) дай ФАКТИТЕ бе умник, аз изказах хипотеза не ФАКТ. Нали си сигурен, Китай няма да подкрепи Русия, ще заложиш ли живота си и не само твоя на това? То бива да си трол ама мозъка ти е като тефлонов тиган - нищо не залепва, и добре че са пищовите с опорните точки та да знаеш какво да пишеш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания