Last news in Fakti

12 Май, 2016 15:14 1 539 3

Заработи противоракетният щит в Румъния

  • румъния-
  • щит-
  • нато-
  • русия-
  • противоракетна-
  • система

Противоракетната система е на стойност 800 милиона долара

Заработи противоракетният щит в Румъния - 1
Снимка: БТА/ AP

Комплексът за противоракетна отбрана в Румъния бе приведен в оперативна готовност. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, цитиран от ТАСС.

Американската система е позиционирана във военната база Девеселу, намираща се близо до южната граница на страната.

Противоракетната система е на стойност 800 милиона долара. Столтенберг подчерта, на ПРО-системата не е насочена конкретно срещу Русия.

Шефът на алианса подчерта, че щитът е предназначен да се справи с ракети с малък и среден обсег от страни извън евро-атлантическата зона.

Кремъл реагира остро на новината. Владимир Комоедов, председател на комитета по отбрана, определи противоракетната система като „заплаха“ за Русия.

Сергей Каракаев, командващ руските ракетни войски със стратегическо предназначение, заяви, че русия разработва междуконтинентални балистични ракети, недосегаеми за американските ПРО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    1 2 Отговор
    ФАЩ са нагли и безскрупулни
  • 2 стк 412

    1 2 Отговор
    Ще бъде интересно Руснаците да изпробват този противоракетен Щит да видим дали си оправдава 800 те милн. долара Ей така с ракета Без боен заряд да видим как ще я спрат .
  • 3 Иво

    1 0 Отговор
    А дали ще спира и терористи или само някакви хипотетични атаки от несъществуващи врагове. Близо милиард за никому ненужна военна пролиферация която по-скоро ще намали сигурността обтягайки отношенията с Русия още повече. Американската самонадеяност и липса на здрав разум създаде ИД и превърна Близкия Изток в кошер на междуплеменни конфликти. И сега същите тези леваци ще дават наклон на струята на държави в близост до Русия.
Новини по държави: