Last news in Fakti

14 Май, 2016 10:55 2 207 1

ООН трепери от терористичен алианс

  • оон-
  • ислямска държава-
  • алианс

Наблюдава се засилени връзки между Ислямска държава и Боко Харам

Съветът за сигурност на ООН обяви опасенията си за евентуални връзки между групировките Ислямска държава и Боко Харам, съобщи Би Би Си.

Боко Харам е терористична групировка, която действа на територията на африкански държави и основно на тази на Нигерия. От групата обявиха своята вярност към ДАЕШ през 2015 г. Според изявление на ООН, терористите продължават да подкопават мира и стабилността в Южна и Централна Африка.

Вице – държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обяви, че има информации за бойци на Боко Харам, които подсилват редиците на Ислямска държава в Либия. Днес Нигерия посреща дискусия за борбата с групировката.

„Видяхме, че комуникационните умения на Боко Харам стават все по-ефективни. Изглежда, че те са се възползвали от подкрепата на Ислямска държава. Тези фактори показват, че между двете групи се наблюдават повече контакти и сътрудничество. Ние внимателно наблюдаваме този процес и се опитваме да го прекъснем“, заяви Блинкен.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    ООН одавна вече за нищо не става!