Last news in Fakti

15 Май, 2016 16:13 1 971 1

Ислямска държава окървави Йемен

  • йемен-
  • ислямска държава-
  • окървави

Десетки загинаха при кървав атентат

Самоубийствен атентат уби десетки души в Йемен, съобщи Би Би Си.

Атентатор се е взривил пред полицейско управление в пристанищния град Мукала. Загинали са нови попълнения, които са чакали на опашка пред управлението.

Отговорността за атентата бе поета от групировката Ислямска държава. До преди месец градът се считаше за бастион на групировката Ал Кайда, преди тя да бъде изтласкана от силите на оглавяваната от Саудитска Арабия коалиция. Нападателят се е взривил в близост до центърът за назначаване на управлението.

Ранени са поне 60 души. От края на годината в Йемен се води гражданска война между бунтовниците – хуси и силите, подкрепящи сваления президент Али Абдула Салех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    1 2 Отговор
    Мдаааа, тука са бунтовници пък в Сирия опозиция, че и умерена...