Last news in Fakti

14 Май, 2016 09:30 18 069 12

Ислямска държава на нокти

  • ислямска държава-
  • нокти-
  • рака

Групировката е обявила извънредно положение в Рака

Ислямска държава на нокти - 1
Снимка: БТА/АP

Групировката Ислямска държава е обявила извънредно положение в своята столица Рака, съобщи “The Telegraph”.

Това бе заявено от говорителя на оглавяваната от САЩ коалиция полковник Стив Уорън. Според последни информации терористите са започнали да прикриват превозните си средства на територията на града и да прибират доставки в подземни бункери.

„Видяхме декларация за обявяване на извънредно положение в Рака, каквото и да значи това. Знаем, че врагът се чувства заплашен, както би трябвало. “, заяви Уорън.

Според него от ДАЕШ са започнали да придвижват силите си, в очакване на евентуално нападение.

През тази седмица говорителят на Сирийските демократични сили Таджир Кобани заяви, че в Северна Сирия са започнали разговори по координиран план за финалното освобождаване на Рака. На този етап проблем за завладяването на града са кюрдските сили, които за сега отказват да напуснат своите територии, за да участват в евентуална офанзива.

В същото време стана ясно, че от Ислямска държава използват снайперисти, за да пречат на хората да излизат от иракския град Фалуджа. В момента е под обсада на иракските сили за сигурност. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cesar

    1 2 Отговор
    И те бидоха уплашени от американците.......Смехотворни изяви.
    Откачалките живеят за да умрат, за тях това е насладата от живота.
  • 2 Монго

    1 2 Отговор
    Рака е покрита с плат. Става въпрос за улиците и, покрити са с плат-навеси за да не могат хамериканците да скиват к'во става и кой къде се придвижва. Информацията е стара, от около 10-15 дни. Но по въпроса очаквам "специалистите"-Киро на кидия, Стратокастрирания, Такадък Такадъков, и... разбира се Деса-Стоян, от тях ще научите всичко каквото иска да знаете Козяк16...
  • 3 по темата

    1 2 Отговор
    Говорителя на Сащ дава интервю след щателно координиране на действията с Даеш в Рака.
  • 4 Гост

    1 2 Отговор
    Проблем им били кюрдските сили, интересно и на турчулята също. Комбинацията САЩ-Турция се оказва доста проблемна в световен мащаб, а за нас направо убийствена
  • 5 Мемфис

    2 1 Отговор
    Зад И.Д стои Русия!
    Тя бе създадена, за да помогне на Асад и заедно да прогонят 3 мн. Сирийци,като голя част от тях бяха избити .
    Замисълът на пъкленият план идва от Москва,основната цел е да се създаде хаос в ЕС от преиждащите бежанци и да се тушира варварското анексиране на украински територии!

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Мемфис":

  • 7 наблюдател

    1 0 Отговор
    Обърка Москва с Анкара и Вашингтон.Ердоган с тези бежанци иска да наводнява Европа и да пътуват гаджалите безвизово.И на американците не им трябва силна Европа.
  • 8 стоян георгиев

    2 1 Отговор
    както се вижда бавно и полека американци и умерена опозиция напредват към рака,за сметка на това храбрите руснаци и асад търпят поражение след поражение.
  • 9 Раптор

    2 2 Отговор
    Ей тъпаците обаче нямат свършване. Човешката глупост и вселената са безкрайни като за второто не е много сигурно. Ако от човешката простотия можеше по някакъв начин да се произвежда ток, то на земята ще има постоянен и то безплатен такъв 24 часа в денонощието.
    Американофилите са толкова зомбирани от пропагандата, че даже са склонни да обявят и летящите чинии за американски, а "изостаналите" руснаци сигурно още се движат с каруци теглени от волове. Е да ама не. Истината е точно обратната. ФАЩ са истинските агресори и военнолюбци. Те разпалват войни по целия свят и печелят от продажбата на оръжия, както и от ограбването на природните ресурси на окупираните държави. Но края им се вижда на тези и тогава за тях ще стане страшно. Парадират с разни смешни ПВО-та и чадъри. Пълни глупости и заблуда. Няма чадър, който да защити, когото и да било от руските ракети. Това е истината, която ФАЩ спестяват на овцеблеещите смешници. Руснаците са в пъти по напред във въоръжението колкото и да не им се харесва на някой от коментиращите тук. Това бе признато дори от американски генерал, че ФАЩ изостава значително от Русия във военно отношение. Но всички американофили да продължават да бръщолевят глупостите си докато не припаднат от изтощение. СМЕШНИЦИ.

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Раптор":

    толкова са напред че постигнаха страхотни резултати изразяващи се в бягане през глава от сирия.дано джихадистите не превземат повторно палмира щото работите са на кантар ,че ще иде залудо цялта руска кампания с милионите избити джихадисти!
  • 11 БЪЛГАРИН

    0 0 Отговор
    ИЗРЕЖЕТЕ ИМ НОКТИТЕ НА ТИЯ МИНДИЛИ УТРЕПАНИ ИСЛЯМСКИ КАВАЛИ!!!!
  • 12 МАК

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Мемфис":

    Бе човеко, те и американците признават, че ИД е организирана и поддържана от тях. От къде я измисли тази теория пък ти. И за децата стана ясно, кой е поддържа. Брей, доста заблуден народ. Ние чакаме да се оправим. Е как ще стане. Ти му викаш така, оно ти вика онака. Няма да стане работата.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания