Last news in Fakti

15 Май, 2016 20:21 2 785 0

Раздвоение в ЕС за Русия

  • франк-валтер щайнмайер-
  • кризи-
  • русия

Той заяви, че страната може да се върне във формата Г-8 при изпълняване на задълженията си от Минското споразумение

Русия трябва да изпълни ангажиментите си по споразумението в Минск, за да се върне във формата на Г-8. Това бе заявено от германския външен министър Франк – Валтер Щайнмайер пред Tagesspiegel.

„Няма убедителни исторически доказателства, които да показват, че изолацията и отхвърлянето ще ни приближат към световен мир. За това и големите индустриални страни трябва да са готови за връщането на Русия в Г-8, ако Москва изпълни своите ангажименти по споразумението в Минск за решаването на кризата в Украйна“, заяви Щайнмайер.

Той добави, че членството в международни организации не е подарък за Русия, а признак за международната роля, която страната продължава да играе.

„Факт е, че броят на противниците на санкциите срещу Русия в ЕС нараства. Ще бъде трудно да намерим консенсус по този въпрос. Ние имаме различен опит от сътрудничеството си с Русия. От една страна имаме анексирането на Крим и дестабилизирането на Украйна, а от друга съдействието на Москва в сключването на споразумението за ядрената програма на Иран. Ние имаме нужда от Русия за преодоляването на големи международни кризи“, заяви Щайнмайер.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: