16 Май, 2016 08:20 20 881 14

Това ще вбеси Ердоган

  • ердоган-
  • вбеси-
  • бундестаг-
  • геноцид-
  • арменците

Германският Бундестаг ще заседава за геноцида над арменците

Заседание на Бундестага ще вбеси турския президент Реджеп Ердоган, пише в. „Билд“. На 2 юни Бундестагът ще осъди официално изселването и изтребването на арменците в Османската империя като геноцид.

В 11.20 ч. една точка в дневния ред, която ще предизвика повече стрес между Берлин и Анкара, отколкото това направи обидното стихотворение на сатирика Ян Бьомерман. Турското правителство отрича твърдо геноцида. Ердоган вече изпрати посланика си да протестира срещу определението геноцид.

Германските депутати обаче, твърди в. Билд, няма да се подадат на турския натиск. Още в заглавието на заявлението на ХДС, ГСДП и Зелените за обсъждането в парламента става дума за геноцид. Инициатор на обсъждането е шефът на Зелените Джем Йоздемир.

За в. „Билд ам зонтаг“ той заявява: „Бундестагът няма да се остави да бъде изнудван от един деспот като г-н Ердоган“. Документите на германското външно министерство за клането на арменците са еднозначни. „След решението на Бундестага, за Турция ще бъде много по-трудно да отрича геноцида“, казва Йоздемир.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ta така

    9 0 Отговор
    А за турският геноцид във България на Сюлейман паша и сие изклал над 40000 души на наша територия и още неизплатената във злато кръвнина вече 2 века за тези жертви, кой ще говори във Германия. Че и ние сме хора.
  • 2 тттт

    4 2 Отговор
    Съгласен съм за това. Изтреблението на българското население и заличаването на цели селища е документирано в достатъчно документи, не само български автори. Трябва да поискаме и ние репарации за геноцида около Априлското въстание, не да се натискат нашите управници и да слугуват на някой там американец!
  • 3 жщг

    3 6 Отговор
    То след турския геноцид имаше и съветски но и от там едва ли нещо ще дойде?

    Коментиран от #4, #6, #8

  • 4 звън на центове

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "жщг":

    Индианец ли сте , че не се сещате за този геноцид ?
    Май 100 милиона са били някога.
  • 5 Батальона се строява

    2 3 Отговор
    Ердо пък ще изпрати към Европа 1 млн. бежанци за благодарност!


  • 6 БУМ БАМ

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "жщг":

    ОБЪРШИ СИ СОПОЛИТЕ И СИ ПРОЧЕТИ ИСТОРИЯТА АМА НА БЪЛГАРСКИ ЩОТ МОЖЕШЕ И НА ТУРСКИ ЧЕ И НА РУМЪНСКИ ДА Я ШПРЕХАШ
  • 7 ББЕ

    1 2 Отговор
    Ще се вбеси и пак ще постави европа на колене. На себе си по- зле правят. ОТдавна Европа не е тази сила, която можеше да се противопоставя на държави като Турция. И последните 2 години става именно това. Ердоган поставя условията, а останалите ги изпълняват. Това са фактите, а другото си е гола философия.

    Коментиран от #9, #10, #14

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИСЛЯМ ТЕРОРИЗЪМ

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "ББЕ":

    Ей го и поредния "умник" със своите умозаключения. И от къде изсмука тези глупости, които си написал, за които твърдиш, че са истина? Нещо така да ги подкрепиш с нещо, защото останалото е просто бръщолевене на болен мозък.
    Ей "умнико" вземи и си пий редовно хапчетата, че състоянието ти се е влошило. И ходи по редовно на прегледи при психиатъра.
  • 10 United

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "ББЕ":

    Ще я постави друг път.Свърши времето на меките китки и продажните бабички.На власт идват нови хора които ще покажата на ислямската измет къде и е мястото.
    От едната страна Путин вече настъпа гаджалите,като ги настъпи и ЕС с тях е свършено ще им вземат и територии и Ердоган ще го обесят публично заради всички глупости които направи.
  • 11 Реалист

    1 2 Отговор
    Геноцид или меноцит всичко е таратор работа!Всеки интелигентен човек знае че в природата силните и хитрите управляват слабите и бедните.
    Така че кучетата лаят,кервана си върви.
    Едни се движат напред
    други боксуват от 1335 години на едно и също място.Например ''Европейска'' България боксува,боксува и само боксува.Уж много стара ''държава'' пък най-бедна и мизерна.
  • 12 дгфхбтеъх

    1 2 Отговор
    ми да
    ще протестира
    и ако подадът г.з
    няма да е геноцид а присъствие
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "ББЕ":

    Абе ти къде тръгна да сравняваш Европа с...Турция бе??!

    Тръгнал да сравнява кон с кокошка!
Новини по държави: