Last news in Fakti

18 Май, 2016 10:59 1 370 2

Германски съд цензурира шеги срещу Ердоган

  • съд-
  • шеги-
  • реджеп ердоган

Издадена е забрана срещу комика Ян Бьомерман

Германски съд издаде забрана на телевизионен комик, за повтарянето на части от обидно стихотворение, насочено срещу турския президент Реджеп Ердоган, съобщи „The Telegraph”.

Държавният съд в Хамбург обяви, че президентът Ердоган „не трябва да приема“ творението на комика Ян Бьомерман, защото големи части от него са с „обиден и клеветнически текст“.

Констатира се, че е била премината демократичната линия между сатирична критика и чиста злоупотреба. Отделни части на стихотворението са били на границата на това, което се счита за законно допустимо.

В стихотворението на Бьомерман имаше отделни шеги на сексуална основа към Ердоган, което накара турския президент да подаде жалба за обида.

През миналия месец самият германски канцлер Ангела Меркел позволи разследването срещу Бьомерман, по подозрения за обида срещу чуждестранен лидер. Ако комикът наруши ограничението, наложено му от съда, той може да бъде наказан с глоба от 250 хил, евро.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    2 0 Отговор
    Аиде сега 250000 Е! За такова престъпление това е нищо!:) Комикът трябва да бъде разпънат на кръст в центъра на Анкара, като тълпа от правоверни предвождана от Меркел го замеря с камъни, ама не много големи, щото могат да го претрепят без време и да лишат публиката от удоволствието да гледа как умира един Гяурин!

    Коментиран от #2

  • 2 Avenger

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Забрави кавичките в началото и края.
Новини по държави: