Last news in Fakti

26 Май, 2016 20:12 1 456 1

Ким Чен-ун изгонил пиян чиновник от партиен конгрес

  • северна корея-
  • кндр-
  • чиновник-
  • пиян-
  • партиен конгрес-
  • конгрес-
  • изгонен

Директорът на железниците в Пхенян бил изпил твърде много водка и всявал смут

Ким Чен-ун изгонил пиян чиновник от партиен конгрес - 1
Снимка: KCTV

Високопоставен севернокорейски държавен служител е бил изгонен от седмия Конгрес на комунистическата партия заради прекомерна употреба на алкохол. Пияният чиновник предизвикал смут и хаос по време на конгреса, който се проведе в началото на май за пръв път от 36 години насам, съобщи UPI, позовавайки се на анонимен източник в Пхенян.

Длъжностното лице, което в момента е в процес на разследване, е директор на железопътното бюро в Пхенян и заместник-политически директор, заяви източникът.

Служителят, чието име не се съобщава, бил изпил прекалено много водка и в следствие на това причинил смут по време на сесия на партийния конгрес. Заради поведението си той бил изгонен лично от лидера на комунистическата страна Кин Чен-ун.

"Участниците в партийния конгрес вероятно са били уплашени, а разигралата се сцена, вероятно е пробудила спомен за инцидента с Джан Сон-тхек през 2013 г. по време на срещата на Политбюро на Работническата партия", добави източникът.

Факти.бг припомня, че Джан Сон-тхек – чичо на Ким Чен-ун – бе екзекутиран заради „държавна измяна и корупция“.

Севернокорейските служители много внимават в действията си, заради зачестилите чистки и екзекуции в страната, и всеки, изгонен от партийна сбирка може да се разглежда като "свършен", най-малкото политически, заявява източникът.

Макар съдбата на жп директорът да остава неизвестна, има вероятност действията му да не бъдат наказани строго.

Според източникът наказанието, което може да му бъде наложено е "идеологическо превъзпитание" във ферма - евфемизъм за години принудителен труд в превъзпитателен лагер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 1 Отговор
    Няма лошо ако го гонят от залата-таман ще си допие.Лошото е,че го гонят на бесилката...а тя е във фоайето!
Новини по държави: