Last news in Fakti

30 Май, 2016 16:03 2 399 9

Кремъл: Проблемът няма да се реши от работна група

  • русия-
  • турция-
  • дмитрий песков-
  • работна група

Само турското ръководство може да го направи, заяви Песков

Кремъл: Проблемът няма да се реши от работна група - 1
Снимка: БТА/ AP

Работна група няма да успее да реши проблемите между Русия и Турция, само турското ръководство може да го направи. Това заяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Москва очаква действията, които бяха споменати от Владимир Путин в Атина“, заяви Песков.

Руският държавен глава сподели при посещението си в Гърция, че очаква конкретни стъпки, добавяйки, че „до този момент не сме чули извинение“.

Двустранните отношения между Русия и Турция претърпяха срив след свалянето на руския бомбардировач Су-24 от турски изтребители Ф-16 през ноември 2015 година.

По-рано днес стана ясно, че Анкара е предложила на Москва създаването на работна група за нормализиране отношенията между двете страни. Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че целта й ще е да се намери общ път за решаване на противоречията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГУШ ГУШ

    2 2 Отговор
    Сега Турция ще иска господаря САЩ да се извини на МОСКВА от тяхното име....
  • 2 Една другарка

    2 1 Отговор
    Сега е време за блъфове, откъде да си прокарат тръбата с газта - България или Турция. Няма друга опция. Въпросът не е кой, а дали някой ще клъвне на голата стръв.

    Коментиран от #3

  • 3 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Една другарка":

    В момента газта тече към Китай, а той е по-голям пазар от ЕС.

    Коментиран от #6

  • 4 СССР

    0 0 Отговор
    Ся ша РИВЕТЕ за руски пари ама НЕМААААА нали сте отворени! Където има Руски турист там има ПАРИ! Предателите никои не ги обича! Дори господарите на Турция, сащ също не ги обича!

    Коментиран от #5

  • 5 мижи да те лажем

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "СССР":

    Така е, фесовете огладняха доста и ся хленчат и се чудят как да го натъманят хем да не се извиняват и да правят евала на руснаците, хем да си оправят отношенията с тях и да ги привлекат пак в Турция. Само че приказката за сития вълк и цялото агне в тоя случай няма как да стане реалност, просто тва е над възможностите на Ердоганя. Нещата може и да се оправят но първо трябва той и най-близкото му обкръжение да се разкарат.
  • 6 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    Сериозно ли бе, Бонго?

    И по какво точно тече газът към Китай (газ е в мъжки род)?
    По кой газопровод точно тече, я обясни тука?

    Ей такива сте всички ушанкаджии - само глупости на килограм!
  • 7 ШХЯЯ

    0 0 Отговор
    И отново за Бонго - гласът на Сибир, че в 1 изречение събра 3 лъжи и глупости:

    Ушанка, ЕС е най-големият пазар в света. Най-големият. По-голям и от САЩ.
  • 8 Морков или тояга

    0 0 Отговор
    http://www.investor.bg/centralna-i-iztochna-evropa/335/a/kitai-i-rusiia-zadylbochavat-energiinoto-si-partniorstvo-201699/

    Тръбата се строй, някъде бях чел за 2018г. ще е готова. Иначе е вярно пазара в КИТАЙ(до 106 млрд.куб метра) е близо 5 пъти по малък от този на ЕС (до 460 млрд.куб метра). Да не забравяме и собствените находища на Китай.
    Предполагам на всички е ясно, че тръба за ЕС е цел №1 за Русия и ако може да е монополист Путин ще удари дупето в тавана от кеф. Сега се разиграва кой да зарови тръбата и да прибира транзитните такси България или Турция. Тази работна група има за цел две основни точки:
    1: Да се върнат руските туристи и отпадането на ембаргото наложено от Русия на Турция.
    2: Тръбата за газ. Турция може буквално да я подари тази тръба за отпадане на точка №1, но САЩ може и да не позволят.

    ПП. За нас е ясно ще ни пратят някой треторазреден сенатор от САЩ и тръбата остава в небитието. След това веднага се определя тази тръба като руска агресия и поникват още минимум 2 американски бази в България за да не си помисляме изобщо за търговия с Русия.
  • 9 Киро

    0 0 Отговор

    Тръбата се строй

    =========

    ХАХАХАХАХА, ти колко си НЕГРАМОТЕЕЕЕН!

    А да си чувал, че последно този газопровод ще е готов най-рано през 2022? И то при позитивно състояние на пазара (цената да си заслужава строежа, каквато ситуация в момента няма)?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания