Last news in Fakti

1 Юни, 2016 15:28 16 365 15

Американски полковник унищожил доказателства за 11 септември

  • съдия-
  • сащ-
  • доказателства-
  • унищожени-
  • 11 септември-
  • халид мохамед-
  • атентат

Съдията от Гуантанамо нанесъл непоправими щети по случая

Американски полковник унищожил доказателства за 11 септември - 1
Снимка: БТА/ AP

Полковник от американската армия е заподозрян, че е унищожил доказателства по дело, свързано с атентатите на 11 септември 2001 година, съобщи „Гардиън“.

Военният съдия Джеймс Пол е заговорничил с прокурорите за унищожаване доказателства по делото на Халид Шейх Мохамед, смятан за архитект на ударите на американска земя, при които бяха убити 3000 души.

Защитата на пакистанския терорист твърди, че са били унищожени факти, които биха послужили при защитата на Мохамед, който е заплашен от смъртно наказание.

Адвокатите поставят под въпрос безпристрастността на съдията, работещ в затвора в Гуантанамо, който заличил доказателства, „непоправимо“ променили хода на делото.

Тези тежки обвинения могат да послужат като стимул за реформи в силно противоречивите военни трибунали на САЩ в Куба, смята анализаторката Керън Грийнберг.

Не е ясно какво доказателство са унищожили съдията и прокурорите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    4 3 Отговор
    Е като само си гръмнаха сградите с крилати ракети как има някой друг виновен? Вече цял свят ги гледа със снисхождение, как е възможно американците да са толкова глупави, за да вярват на официалните версии. Всеки, който е виждал как се взривява сграда може да различи как тя пада без съпротивление, както паднаха трите небостъргача, имплозия на центъра и после точно, вертикално падане. Всеки, който е вицдал самолетна катастрофа заснета на видео знае, че той не може да премине през външните стени на кулите, които са наподобяват броня на танк. По тяхната логика всяка алуминиева кутийка може да влезе в танк, колкото и да е засилена, физичните закони са си закони.
    Толкова много разминавания има, толкова убити свидетели искащи да проговорят и имащи доказателства, че няма по-голям заговор от това. Цяла книга с неверни факти и съмнителни обстоятелства може да се напише.

    Коментиран от #6

  • 2 бббббб

    2 2 Отговор
    Явно доказателството е за невинност на уж заподозрения.
  • 3 кроко

    2 2 Отговор
    Еййй, много са прости тея кравари! Ми, елате малко у нас на обмяна на опит, бе, зангоши! Елате да ви обясни някой дознател как стават работите - примерно, слагаш си доказателствата по делото в личната си чанта за да ги поразходиш, качваш се в колата, пукаш гума на някое безлюдно място и докато я сменяш, охлюви-апаши пропълзавят от тревата и ти отмъкват чантата! И хоп - няма го тефтерчето, няма доказателства, ни лук ял, ни лук мирисал! Който иска, да ходи да търси охлювите-апаши!

    Коментиран от #5

  • 4 Косматия

    2 1 Отговор
    Тоя мяза на нашенски пияница.
  • 5 знайко

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "кроко":

    да де ама разказа ти е за следовател.
  • 6 гост

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Няма как да има други виновни освен самите американски служби. Изгледайте поне 10 филма за фактите, за падането на сградите, какво е имало в тези сгради и какво е изчезнало от тях, репродукции по докладите доказват, че няма един верен детайл от твърденията на комисиите. Няма отговорни от американска страна, макар и висшите военни да не са си били по места и да не са реагирали както дори и новак би реагирал.
    Излязоха клипове на заснета крилата ракета, удряща Белия Дом и въпреки това никой нищо не прави, поддържат си измислицата.
    Според тях от пожар, димящ черен пушек толкова много са се нагрели гредите, че падат целите сгради. Наскоро изгоряха цели небостъргачи в Дубай и сградата си стои, при все че наистина целите изгоряха, не 3,4 етажа само. От какво е имало нагорещен метал до червено след дни обливане с вода, и от какво сградата стана на прах, а не на парчета? Защо има хиляди хора болни от рак след като са работили на обекта, защо сградите изчезват до основи, защо скалите отдолу са стопени и каква е тази температура в основата освен термоядрена реакция, която да погълне сградите, та дори и при взрив не падат без никакво сапротивление. Дяволско дело са си изработили, но защо никоя държава не се опитва да го разкрие, а само се редят доказателства без каквато и да е резултатност.
    Знаеш, че е нагласено, но никой нищо не прави и скоро ще избият всички свидели и ще унищожат всички доказателства.

    Коментиран от #12, #15

  • 7 незнайко

    2 2 Отговор
    Такива са всички ислямски терористи в ЕВРОПА. Има няма доказателства, действителноста е на лице. САЩ са най опосните терористи. Раздухват терор по цял свят.
  • 8 Да се поучим !

    2 2 Отговор
    Там няма комунизъм и такива неща рано или късно излизат на яве . Говоря за шашмите и далаверите на съдии и прокурори . Не е като у нас всичко да се прикрива .!

    Коментиран от #9

  • 9 КРОМАЗА

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Да се поучим !":

    Колко си наивен драги ,те точно на такива като теб мислещи разчитат ,да си правят каквото си искат .
  • 10 Kcaniba

    0 2 Отговор
    То държавният апарат на ФАЩ и СРУ са чистички!!!!
    Самонекъв прозз и подъл генерал ришшли виновен)))
  • 11 123456

    2 0 Отговор
    И аз съм космат,ама тоя ме надмина.
  • 12 агент08

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Защото сградите са взривени отвътре, контролирано!
  • 13 Гост

    0 2 Отговор
    Брей колко удобно само им се получи, те хората отдавна искат да потулят случая да не би случайно някой да вземе и да каже на глас онова, което знае целият свят
  • 14 диан

    0 0 Отговор
    тоя на нашенец прилича
    пишете от де е снимката
  • 15 Петър

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Прав си от начало до край, от първата до последната дума. Но "стадото" продължава да вярва на медиите и да тъне в тъмнина, мислейки си ,че всъщност много знае. Достатъчно показателно е колко негативно са те оценили тук - непосилно им е да понесат нещо различно от версията от новините и са крайно промити мозъци с една атрофирала мозъчна клетка...