Last news in Fakti

6 Юни, 2016 21:54 1 785 4

Мечка прекъсна военни учения

  • мечка-
  • финландия-
  • военни учения-
  • животно-
  • военни-
  • храна

Това е първият случай на проникване на мечка във военна база за последните 13 години

Мечка прекъсна военни учения - 1
Снимка: БТА/ AP

Във Финландия кафява мечка прекъсна военни учения, участие в които взеха близо три хиляди военнослужещи, съобщи местното издание „Iltalehti“.

Животното е навлязло на територия, на която са се извършвали военните маневри. Прегладнялата мечка се насочила към вечерята, приготвена за униформените.

„Мечките обикновено избягват хората, но тази не бе никак уплашена“, заяви говорителката на бригадата Сату Хуянен.

По думите й няма пострадали. Военните са решили, че мечката представлява заплаха за тях и са поискали разрешение – както е по местните закони – да я застрелят.

След получаване на такова животното е било убито. Това е първият случай на проникване на мечка на територията на военна база за последните 13 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    3 2 Отговор
    навярно мечката е дошла от Русия щом не се бои от Нато....сигурно са напълнил гащите ...пък и така ли се посрещат гости...ми да я бяха поканили и нея на трапезата ...
  • 2 лимо

    2 2 Отговор
    Типично,всичко от което ги е страх е заплаха,щом е заплаха го застрелват било животно или човек!
  • 3 природозащитник

    2 2 Отговор
    Вашта м...а натовска страхлива, що не проведохте един конструктивен диалог с мечката да се разберете "кой кого"!

    Коментиран от #4

  • 4 Фют

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "природозащитник":

    - Как защо? Помислили са, че това е "Русская медведь" и са я очистили скорострелно като част от учението им.... А бедното животно не е правило нищо друго, освен да си търси храна.... А върви обясни на стрелящи с автомати чиляци, че си просто едно гладно мече, дето няма боровинки и гладува, поради хилядите берящи плодовете за да продават чилячета и авджии? Но сега, мечето ев раят на мечките и сигурно свети Петрович Медвежний го пратил да купонясва с останалите изтрепани от авджии и военни и браконери мечета? Слава богу и мечките имат рай, защото ада им е тук сред хората на земята....
Новини по държави: