7 Юни, 2016 13:50 1 566 4

Турция пак се сопна на Европа

  • европа-
  • сепна-
  • турция

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу отново повтори, че сделката с ЕС може да бъде преустановена

„Германия трябва да поправи историческата грешка, която допусна, спрямо Турция.“ Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, визирайки решението на Бундестага да признае арменския геноцид, цитиран от Trend.

"Вместо да приема резолюция за т.нар. арменски геноцид, Берлин трябва да вземе под внимание интересите на Турция и турците, живеещи в Германия“, допълни Чавушоглу.

В същото време Arutz Sheva съобщава, че турският външен министър заявява, че очаква съвсем скоро отношенията между Турция и Израел да се нормализират. Това трябва да стане след една или две срещи на високо ниво.

Чавушоглу допълва още, че Турция ще преустанови сделката с Брюксел за ограничаване на бежанския поток, ако ЕС не премахне визовите ограничения за турски граждани.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиририрам

    0 0 Отговор
    А българският геноцид?
  • 2 незнайко

    0 1 Отговор
    Германия трябва да внимава, защото ако тръгнат 70-те милиона турци, ще я прегазят пеш. Те не са с европейско мислене. Това вече е ясно на всички.
  • 3 123

    1 0 Отговор
    Кажи им ТАЛИБАНИ и не ги обиждай повече...
  • 4 кроко

    1 0 Отговор
    Има ли още някой тъп трол, който да се съмнява в диагнозата "шизофрения" на управляващите в Турция?!

    Имали още някой да смята действията им за адекватни, незастрашаващи европейската сигурност и от добронамерени подбуди?!

    Ама то пък и нашите тролове страдат от физофрения, та няма ка да разпознаят симптомите - параграф 22, уви!
Новини по държави: