Last news in Fakti

12 Юни, 2016 23:26 1 359 2

И без грузинската църква на православния събор

  • грузия-
  • църква-
  • събор-
  • православие
И без грузинската църква на православния събор - 1

На свое заседание от 10 юни Св. Синод на Грузинската православна църква реши да не участва в предстоящия Всеправославен събор на о-в Крит (16-27 юни 2016 г.).

Решението за отказ от участие в Събора е било взето единодушно от членовете на Светия Синод.

На свое заседание Св. Синод на Грузинската църква обяви предложения за поправки в съборните проектодокументи “Мисията на Православната църква в света”, „Отношенията на Православната църква с останалия християнски свят” и “Тайнството Брак и пречките пред него”.

Грузинската църква посочи, че противоречията между Антиохийската и Йерусалимската църква не се преодолени, което ще е пречка пред успешното провеждане на събора.

До момента от участие във Великия и Свят Събор са се отказали четири Поместни православни църкви:

- Българската православна църква-Българска Патриаршия - на 1 юни т.г.

- Антиохийската Патриаршия - на 6 юни т.г.

- Сръбската православна църква - на 6 юни т.г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пречките пред него

    2 0 Отговор
    Нали 120000€ искат, като такса за участие, а това са пари за нови ролекси, крайслери и прочие...
  • 2 onq s konq

    1 1 Отговор
    Да-точно за въпросната такса става дума.И не е въпросът как ще се използват парите от "неучаствалите" църкви като Българската например,А ЗАЩО ЩЕ НИ МИСЛЯТ ЗА БАЛЪЦИ?И нали ако ги платим,те ще си кажат "Ахааа,значи имат пари-я да им кажем за следващия път "двойно"!