16 Юни, 2016 07:29 1 095 2

Турция вярва в свалянето на визите

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • визите

Членството в ЕС е стратегическа цел пред цената

Президентът на Турция Реджеп Ердоган изрази надежда, че все още може да се намери позитивно 
решение по либерализирането на визовия режим за Турция, съобщи The International News.

"Вярвам, че по този въпрос може да се получи положителен резултат , като се вземе в  предвид чувствителното внимание на Турция,относно борбата с тероризма", заяви Ердоган пред посланиците в Анкара.

В момента основна пречка за отмяната на визовия режим за Турция е отказана Анкара да  промени антитерористичните си закони, които според ЕС са твърде широки. Турското правителство  твърди, че законите му а нужни, за да се справи с тероризма.

Ердоган допълни още, че членството в ЕС е стратегическа цел за Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Естествено

    0 0 Отговор
    Как няма да е стратегическа? Той и сега, без да има право на глас се опитва да нарежда на ЕС какво да прави, а представяте ли си, ако е вътре? Понеже предците му не успяха да османизират Европа с война, той се надява да постигне този ефект с други способи.
  • 2 самовар

    1 0 Отговор
    Какво лошо има в това да вярват ?Ние 45 години "вярвахме "в комунизма СССР,Русия....!
Новини по държави: