Last news in Fakti

16 Юни, 2016 12:19 1 131 1

Великобритания да използва правото си на вето срещу Турция

  • борис джонсън-
  • турция-
  • великобритания

Борис Джонсън призова Дейвид Камерън да гарантира, че Турция няма да влезе в ЕС

Борис Джонсън и Майкъл Гов призоваха британският премиер Дейвид Камерън да гарантира, че Турция няма да влезе в ЕС, съобщи The Telegraph.

Лидерите на кампанията за излизане на Великобритания от ЕС, настояват ако е нужно, Камерън дори да използва правото на вето, което има Обединеното кралство, за спирането на преговорите за присъединяване на Турция и блокиране на плана за преустановяване на безвизовия режим за турски граждани.

Според експерти този ход цели да насочи вниманието на британците към проблема с имиграцията във финалните дни преди провеждането на референдума за оставане на страната в ЕС.

Наскоро самият Камерън заяви, че Турция няма да влезе в ЕС „преди 3000 г.“, защото все още не може да изпълни всички критерии.

„Въпреки бързото ускоряване на темпа на преговорите, привържениците за оставането на Великобритания в ЕС , твърдят че Турция не би трябвало да е проблем в този референдум. Други смятат, че Великобритания има право на вето за присъединяването на Турция. Ако правителството не може да даде гаранции, обществото ще стигне до разумния извод, че единственият начин да бъдат избегнати общи граници с Турция, е глас за излизане от ЕС“, се пише в писмо на Джонсън и Гов до британския премиер.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въпрос

    0 0 Отговор
    Освен кукуферкел, има ли друг управляващ в ЕС да иска турция вътре?
Новини по държави: