Last news in Fakti

20 Юни, 2016 09:53 856 2

Един на всеки 113 души е напуснал дома си

  • бежанци-
  • оон-
  • европа-
  • данни-
  • убежище-
  • дом-
  • разселени

65.3 милиона души са напуснали дома си принудително

Един на всеки 113 души е напуснал дома си - 1
Снимка: БТА/ AP

Броят на хората, разселени заради конфликти достигна рекордно ниво в световен мащаб, съобщи Би Би Си, позовавайки се на информация на агенцията на ООН за бежанците.

65.3 милиона души са вътрешно разселени, търсещи убежище или бежанци, сочат данните. Това означава, че един на всеки 113 души попада в тази категория.

Междувременно ООН предупреди, че на фона на тежката мигрантска криза в Европа се е установил и „климат на хомофобия“.

Бежанският поток, най-голям от края на Втората световна война, доведе до възход на крайнодесните възгледи и движения.

Повече от половината бежанци идват от разкъсваните от война страни Сирия, Афганистан и Сомалия.

Според Международната организация по миграция (IOM) през миналата година 1 011 700 души са пристигнали в Европа по вода, въпреки че според различни агенции броят е много по-висок.

Предпочитаната дестинация за огромна част от бежанците са Германия и Швеция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъп трол

    0 0 Отговор
    Няма шанс Путин
    Залага на традиционни Руски шикалкавения,Вяра и се бутат пари на български и византииски измамници!А особенно българските номенклатурчици и наследниците им нямат никакъв реален интерес да изтърват заграбеното общо което е в ръцете им след 1989г и им позволява да живеят като милиардери а някой са си и такива!А Руснаците и да бутат пари те изчезват и въобще не стигат до който трябва и затова са хем без Южен поток,хем с Нато в Черно море без Никой да е разбрал как са стигнали до тука!!!Хем обградени от всички страни и със стена от Скандинавия до Турция!
    а Американците явно кешът здраво,действат последователно и целенасочено,имат и контрол и явно им се получава!!!А Руснаците щърбат отвсякъде,плюят по Запада,ама и парите и децата им са вечно там
  • 2 и аз ще бягам

    0 0 Отговор
    лошо гошо!