21 Юни, 2016 04:29 7 874 18

Изолацията на Русия не работи

  • русия-
  • изолация-
  • работи

На Запада е необходим нов подход

„Нищо няма да удари по Русия така, както отстраняването на нейните спортисти от Олимпиадата в Рио“ пише в. „Гардиън“. Според мнението на Мери Дижевски такова събитие ще нанесе много по-силен удар, отколкото западните санкции, загубата на „Евровизия“ и даже изключването от голямата Осморка.

„Проблемът е в това, че от Русия това изглежда по съвсем различен начин и всенародно движение „да се вкараме в ред“ е малко вероятен резултат“, пише Дижевски. За руснаците отстраняването от Олимпиадата в Рио ще е равносилно на бойкота от много западни страни на Олимпиадата през 1980-та година в Москва, който бе в отговор на съветското нахлуване в Афганистан през 1979 г. Двойна ирония тогава е фактът, че Себастиан Коу, който подписа решението за отстраняването на Русия, беше един от немного западни спортисти, пристигнали на Олимпиадата в СССР. Тогава той спечели златен медал.

„Обжалването от страна на Русия може да означава, че нейното отстраняване не е последната дума. Но то не трябва да бъде последната дума на Запада“, коментира Дижевски. Тя дава за пример необикновения демарш на външния министър на Германия Франк-Валтер Щайнмайер“. „Този предпазлив политик нарече ученията на НАТО близо до руските граници „дрънкане на оръжие“ и поведение, „недопустимо в отношението към Русия“. Според Дижевски Щайнмайер не би направил такова изявление без мълчаливата подкрепа на канцлера Ангела Меркел. Дижевски предполага, че „между европейските членки на НАТО има остри разногласия за това как да се действа с Русия, кой курс е по-добър – изолацията или общуването“. „Този спор, който постоянно ври в западните столици на бавен огън, изскочи навън именно сега – по-малко от три седмици до срещата на върха на НАТО във Варшава... Щайнмайер каза неудобната истина. Изолацията на Русия не я склони към сътрудничество, а само направи Европа по-нестабилна. Време е да се опита друг начин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    5 2 Отговор
    Всичко се прави с цел, САЩ да повиши влиянието си над ЕВРОПА. Никой обаче не пита фермерите как се чувстват. Намаления и спрял пазар с РУСИЯ никак не е добре за тях. Най добре ще е да отпадат всички санкции. Това което постоянно ни втълпяват е жива пропаганда.

    Коментиран от #18

  • 2 Вовата е супер

    2 3 Отговор
    Гадна пропаганда! Руска армия никога не нахлува - канят я за освободител. Руските атлети никога не използват забранени вещества в спорта. Санкциите не работят и нещо се премества по крачолите, а законът който забранява пиенето на одеколон вече е в сила, след поскъпването на водката.

    Коментиран от #6

  • 3 Иво Георгиев

    3 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДАТ САМО, АКО СЛЕДВА НЕОТЛЪЧНО И НЕКОЛЕБИМО ЗАВЕТА, КОЙТО ЦАР БОРИС III НИ ЗАВЕЩА - ''ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ, НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ!''
  • 4 Иво Георгиев

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ САМО, АКО СЛЕДВАМЕ НЕОТЛЪЧНО И НЕКОЛЕБИМО ЗАВЕТА, КОЙТО ЦАР БОРИС III НИ ЗАВЕЩА - ''ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ, НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ!''
  • 5 кроко

    1 2 Отговор
    Жалка работа! Я направо ги изтриете от телефонния указател
  • 6 наблюдател

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Вовата е супер":

    И американската армия не нахлува тя носи демокрация,но има и по някой друг милион косвени жертви.И американските атлети никога не са ползвали допинг и никога не са ги хващали да ползват.
    И Тексас не иска да се отделя от САЩ защото там е много хубаво.
    И Сорос никъде не си вре носа и не плаща на НПО та да мътят водата.
  • 7 123455

    2 1 Отговор
    Срещу Русия се води война макар и скрита и запада ще загуби в тази битка много повече от Русия.

    Коментиран от #17

  • 8 Сори

    2 1 Отговор
    Не трябва да се Бърка политиката с спорта...Олимпиадата в Рио без Участието на Русия е Нереална ...и Скучна . Политиците от Брюксел ги боли ,,оная работа "че фермери и производители губят от тези санкции..Те си докарват сигурни 20 000евро...а другите да духат супата ...Този запад много се изроди...
  • 9 mediator37

    0 2 Отговор
    Да пробват да увият с изолирбанд. Може да проработи.
  • 10 ИСТИНАТА

    0 1 Отговор
    Истината отдавна се знае - краварите от USA печатат долари яко, защото отдавна са фалирали и затъват не с всеки ден, а с всяка секунда, все повече и повече, и ще ни вкарат във война, защото нямат друга алтернатива! НО ИМА ГОСПОД, РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА!

    Коментиран от #11

  • 11 удо

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНАТА":

    Другари ,я не се косете толкова.Честито на всички за ГОЛЕМИТЕ УСПЕХИ на сборная.Маладците си тръгнаха с точка.Още един път ЧЕСТИТО.
  • 12 СССР

    1 1 Отговор
    Па бяха на Европейско Руснаците, и на световно бяха, и на миналото европеиско, и на по миналото световно а ние в разрушената, а ние в разрушената от сащ, българия вече 20г. точим лиги и се чудим ще закриваме ли футбола изобщо или още ще агонизира! така че не се подиграваи а виж собствената си помия забъркана от запада в която живееш!

    Коментиран от #16

  • 13 КГБ

    1 1 Отговор
    Еййй ай дано ги изхвърлят щот иначе няма да вземат нито един медал преялите, дебели, мазни и алчни американци! Тва им е шанса!
  • 14 simonm

    0 0 Отговор
    САМО КАК РАБОТИ понятие си нямате,От време оно прияте ли ми останах от бившото СССР многа ,подържам връзка и даже ги размивам с превода на такива писания
  • 15 Болен

    1 0 Отговор
    Е и? На руснаците не им пука особено какво се случва около тях. Има ли интифа от ръководителите отиват и си дават живота за родината.
  • 16 СЕСЕСЕРКО

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "СССР":

    Защо САЩ не разруши Полша, Чехия, Литва, Унгария, Естония, Словакия, Словения, Румъния и т.н. ами само България?
  • 17 СЕСЕСЕРКО

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "123455":

    И Русия води война - срещу България макар и скрита.Помагат ѝ такива като тебе.Но има Господ!Империята на злото ще умре!
  • 18 СЕСЕСЕРКО

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Руския пазар е пазар на 130милона бедни колхозници, за който трябва да плащаме най-високите мита.Пазара на ЕС е 550млн богати, платежоспособни клиенти за който не трябва да платим и стотинка мито.За първи път износа на България е толкова висок и постоянно расте.Санкции за алкохолиците до дупка!