20 Юни, 2016 21:30 1 080 0

Отново "Шарена революция" в Скопие

  • македония-
  • шарена революция-
  • отново

Хиляди на протест в Македония

Хиляди души излизат днес на протест в Скопие, съобщи Balkan Insight.

Демонстрацията минава под надслова „Граждани идват за правосъдие“. Протестите са организирани, заради това, че властите в страната не са изпълнили ключови условия, за които имаха ултиматум от протестиращите. Сред исканията беше предоставяне на гаранции, че Конституционният съд няма да премахне специалната прокуратура, която беше образувана през миналата година, за да разследва престъпността на високо ниво. Има мнения, че много висши политици са замесени в престъпни схеми.

Протестите вече започнаха пред сградата на специалната прокуратура. Очаква се те да минат по познатия маршрут до сградата на македонския парламент.

Демонстрацията е част от т.нар. „Шарена революция“, като протестиращите искат временно правителство да управлява, докато не бъде гарантирано провеждането на честни избори в страната.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: