21 Юни, 2016 10:04 983 4

"Шарени" протести в Македония

  • македония-
  • протести-
  • скопие

Хиляди протестираха в Скопие

Хиляди хора протестираха в Скопие през тази нощ, съобщи Ansa.

Протестиращите искаха оставката на президента Георге Иванов и настояваха страната да бъде управлявана от временно правителство, докато не се гарантира провеждането на честни избори. Сградите на правителството и някои министерства бяха замеряни с камъни и торби с боя. Полицейски кордони бяха обградили правителствената сграда в македонската столица.

Има информации, че силите на реда са предотвратили опит за събарянето на паметника Прометей от страна на протестиращите. Според някои информации на демонстрациите е имало поне 20 000 души, като ситуацията е била силно напрегната, но до по-крайни сблъсъци с полицията не се е стигнало.

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    2 2 Отговор
    Още една цветна революция, организирана от ЦРУ на САЩ! Аз ако бях на македонците, веднага бих изгонил американците от Македония!

    Коментиран от #3

  • 2 фики

    1 1 Отговор
    Стига с тези революции! Харесвам автентичната македонска история и добросъседски отношения. Кому е нужно да стават част от Европейския съюз?
  • 3 вмро

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "123":

    Привиждат ви се американци на всякъде където Русия губи съюзници но ако погледнете истината в очите ще видите че хората не са глупави и не са тръгнали на среднощна разходка а искат граждански свободи ,демокрация ,виновните и корумпираните да лежат в затвора а не някакви руски марионетки да им хвърлят прах в очите!!!

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "вмро":

    Добре, бе, тъпчик, ама по твоята логика излиза че и нас ни упваляват руски марионетки, пък в същото време тия марионетки ако ги командорят от ЕС и САЩ?! Да не би кукуферкел и обанана и те да са руски мекерета?!
Новини по държави: