Last news in Fakti

23 Юни, 2016 10:21 1 265 0

Г7 с общо изявление, което да успокои пазарите при евентуален Brexit

  • г7-
  • ес-
  • brexit-
  • пазари-
  • финансови пазари-
  • икономика-
  • изявление-
  • великобритания

Седемте най-големи икономики в света са готови за действия ако Великобритания напусне ЕС

Г7 с общо изявление, което да успокои пазарите при евентуален Brexit - 1
Снимка АП/БТА

Лидерите от Г-7 ще излязат с обща позиция веднага, след като бъдат обявени резултатите от британския референдум.  Те ще изразят готовността си да извършат необходимите действия, за да успокоят международните пазари в случай, че Великобритания реши да напусне ЕС, съобщи Ройтерс, позовавайки се на правителствени източници от седемте най-големи икономики в света. 

„Изявлението ще потвърди, че страните от Г-7 са в синхрон и имат обща позиция, която подчертава, че  „прекалено променящите се и хаотични валутни курсове са нежелателни“, заяви един от източниците, пожелал анонимност. 

Подобно общо становище бе направено в пика на дълговата криза в Гърция преди четири години.

Японският финансов министър Таро Асо ще излезе с отделно заявление , което има за цел да спре евентуалното влияние, което Brexit може да окаже на японската йена. 

Големите централни банки са готови да използват съществуващите споразумения, с които да предоставят спешни средства при евентуален Brexit.

Лондонското сити, където са представени финансови компании от целия свят, ще бъде сериозно ударено от евентуално излизане на Великобритания, защото финансовите услуги попадат под много повече и под различни регулации от обикновените търговски споразумения.

Днес повече от 46 млн. британци трябва да гласуват „за” или „против” оставането на Великобритания в Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА