24 Юни, 2016 10:04 1 760 2

Хамънд: Нашият глас няма да се чува както досега

  • филип хамънд-
  • нашият-
  • глас-
  • няма да се чува-
  • както досега-
  • brexit
Хамънд: Нашият глас няма да се чува както досега - 1
Снимка: БТА

„Притеснявам се, че след като Великобритания излиза от ЕС нашият глас няма да се чува. Това вероятно ще окаже влияние над нашите партньори.“ Това беше заявено от външния министър на Великобритания Филип Хамънд пред Би Би Си.

На референдума за бъдещето на страната в ЕС, британците подкрепиха предложението за Brexit.

Според него, това решение вероятно ще е позитивно за Русия и Путин. Той подчерта конструктивната роля, която Великобритания е играла в рамките на ЕС, относно сферата на сигурността.

„Аз искам да кажа, че влиянието на Великобритания винаги е бил много позитивно в ЕС, що се отнася до сигурността. Пример за това е отговора на руската агресия срещу Украйна. Притеснявам се, че след като Великобритания излиза от ЕС, нашият глас няма да се чува. Това вероятно ще окаже влияние над нашите партньори.

НАТО ни защитава от всяко нападение. Въпросът е какво ще правим с икономическите санкции. Естествено, че не бяхме готови да тръгнем на война, заради Украйна. Ние обаче заявихме, че не сме съгласни с това, което се случва там. Така ние засилихме натиска над Владимир Путин. Сега вероятно той ще се чувства по-свободен.

Ще говорим с нашите партньори от ЕС, за това какво ще правим в бъдеще. Искаме да говорим за търговията. Това е най-важното. Трябва да разгледаме възможностите за продължаване на сътрудничеството с европейските ни партньори.

Смятам, че трябва да се продължи твърдата линия по отношение на Русия. Ние смятаме, че санкциите трябва да останат. Ние ще сме членове в ЕС поне през следващите две години. Нашият глас обаче ще отслабне. Ние вече няма да сме страна по решенията, които ЕС ще взима. Ние трябва да говорим, за това как нашият глас да се чува, както и сега.

Не смятах, че изходът от референдума ще е такъв. Сега нашата задача е да успокоим духовете и да стабилизираме страната. Смятам, че икономически нашата позиция няма да е така добра, както ако бяхме останали в ЕС“, заяви Хамънд.

По-рано се появиха информации, че пред Sky New той е заявил, че премиерът Дейвид Камерън няма да подаде оставка, за да изпълни „желанията на британския народ“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cornholio

    0 1 Отговор
    Сърби ме, боли ме, драго ми е. Хем да не сме в ЕС, хем да ни се чува гласа. Хем да не спазваме общите правила, хем да продължиме да търгуваме при същите условия. Много специални ше ми дойдете нещо. Ей са Шотландия се отделя и се връща в ЕС, а Единбург става новия Лондон. Малоумни англичани...
  • 2 goni

    0 1 Отговор
    За тия не се притеснявайте!:) Батко им ще направи и невъзможното да го нафърфори на останалата част от ЕС!:) Просто ГБ ще получи такива изгодни условия че свят ще ви се завие! Не ми се вярва ЕС да тръгне на сближаване с Русия! Просто тоя вариант съществува, но срещу него ще скочат не само Батко, а и много други малки Батковци, който никога не биха се съгласили ЕС да стане толкова силен!
Новини по държави: