Last news in Fakti

24 Юни, 2016 10:47 4 481 25

На Путин да му е честито

  • майкъл макфол-
  • владимир путин-
  • великобритания

Бивш посланик на САЩ в Русия смята, че референдумът във Великобритания е от полза за руската външна политика

Бившият посланик на САЩ в Русия Майкъл Макфол определи референдума във Великобритания като победа за руския президент Владимир Путин.

Днес 52% от британците гласуваха за излизането на своята страна от ЕС.

„Днес видяхме огромна победа за целите на външната политика на Владимир Путин. Трябва да му го признаем“, написа Мафол в Twitter.

Той обясни, че резултатите от референдума не са лична заслуга на Путин, но „безусловно служи на неговите дългосрочни цели“.

„Путин се оплака от разпадането на СССР и Варшавския договор, така че ще се радва да види разцеплението на европейското единство“, допълва Макфол.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммм

    4 0 Отговор
    Абе вие тоя Путин го направихте всемогъщ бе--едва ли не БОГ.........Как ли Путин повлия на англичаните--или англичаните видяха че Е.С. в този си вид е недоносче....

    Коментиран от #6

  • 2 ASD

    2 0 Отговор
    Днес виждаме поредната огромна загуба на влияние предизвикана от безмозъчната им външна политика.
    Внасянето на "демокрация" предизвика бежанска вълна. Бежанската вълна предизвика Брекзит-а. Брекзит-а ще предизвика намаляване влиянието на САЩ в ЕС, което ще допринесе за сближаване на ЕС и Русия.

    П.П.
    Не Путин е силен, а администрацията на Обама е некомпетентна и предизвиква тотален срив във влиянието на САЩ по света.
  • 3 goni

    2 1 Отговор
    Брей! А, аз се чудих кой е виновен!:) Ако, утре вземе да се разпада САЩ това 100% ще е работа на Путин!:) Ще споделя секретна информация!:) Според напълно достоверни източници Путин е сключил договор с Марсианците и в близко бъдеще се очаква Марсианска атака, която да подкрепи Световната му хегемония не само на Земята, а и на Марс!:)
  • 4 релито е такова

    2 0 Отговор
    На крив Е.С. ..Путин му пречи
  • 5 ASD

    2 0 Отговор
    Характерно за глупаците е да обвиняват някой друг за събитията предизвикани от техните собствени действия.
    Също така за глупаците е характерно да упорстват в грешките си. Това в политиката се нарича "Твърдост на Убежденията".

    За високи постове в администрацията на Обама избират хора с твърди политически убеждения /имат дебели глави/. Няколко удара с мотика въобще няма да им повлияят да продължат да се опитват да ходят в дадената посока /настъпвайки една и съща мотика постоянно/.
  • 6 Ярослав Станчев

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "дамммм":

    Веднага след обявяването на изборните резултати в УК е прихваната секретна телеграма от Москва до руското посолство в УК.След разшифроването се разбира,че телеграмата гласи следното:
    -Таварищ Путин изказва благодарност на английския народ за отлично изпълнената бойна задача!!!
  • 7 Петър

    0 0 Отговор
    Големите "политици" си намериха пак абсурдно оправдание, за некомпетентността си или за лукавите си игри на гърба на европейските народи.
  • 8 Сконфуций

    5 1 Отговор
    Сутринта ми се пресече млякото, подозирам...Путин.
  • 9 666

    4 0 Отговор
    Истинските виновници са САЩ,
    стига сте ни правили на малоумни с тоя Путин.
    Той пречи само на САЩ/да си развяват байрака/
  • 10 Rosen

    2 1 Отговор
    Всъщност какво предстои? - Струва ми се, че трябва да започна да си припомням падежите в руския език. :) Време е разбира се да бъде направено най-правилното нещо - Да се направи една обща Икономическа структура (съюз) между страните от вече бившия ЕС и Русуя. Но повтарям - икономически, а не политически съюз ни трябва.

    Коментиран от #11, #13, #14

  • 11 Лада

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Rosen":

    Много правилно Росене (номер 10). Много ще се радвам ако се случи така, че влезем в една група с Русия и силните ЕС страни. Всъщност днес е един от най-хубавите дни за Европа и историята след 10-20 години ще го докаже. Така, че Плевнелиев (настоящ президент на България), е по-добре да мълчи в такива моменти.
  • 12 Росен

    1 1 Отговор
    Мисля, че САЩ (USA) сега трябва да си посипят главата с пепел и леко, леко да се дръпнат назад, че да не пострадат и те. Пазарите им колкото са крехки и тъкмо преди няколко месеца се стабилизираха за момент, да не вземат да дръпнат рязко надолу и тогава Русия ft. Китай, ще бъдат наистина най-добрия партньор за всеки здраво мислещ човек на тази планета. С други думи.......Насочете внимание към Русия и нейния пазар. :)
  • 13 Сотир

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Rosen":

    Росене,това за което пишеш,беше предложено от Путин през 2007г. на един европейски форум.Путин предложи икономическият модел Лисабон-Владивосток-обща икономическа зона.Европейците даже внесоха обсъждане на идеята в Евро-Парламента.Но тогава явно САЩ ги удариха през ръцете и тази инциатива беше потулена.Точно тогава САЩ форсираха преговорите за Транс-Атлантическият Договор(който иначе се "влачеше" над 15 години...И бяха дали срок на Европа да подпише до 5 години-само че стана финансовата криза през 2008 година и нещата малко се отложиха.....Та ти си прав в случая-но докато Европа е васал на САЩ--това няма да се случи.......
  • 14 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Rosen":

    Никакви падежи не е нужно да си припомняте,защото никога не сте ги забравяли!Но не е зле да се знае,че освен ВАС-русофилската група,ни има и НАС-проевропейците,които също не са забравили падежите и отлично помним 45г "желязна завеса" и милиционеро-социализма.А ако в някой друг живот/в тоя явно си изтървал влака/ почнеш да четеш "дебели книги" ще знаеш,че ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА СА НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНИ и проповедите ти че подадеш ли си дори пръстчето на Русия е абсурдно да те издърпа целия е смехотворно!За щастие конфигурацията на политическите сили в БГ е такава,че подобни твои щения са просто неосъществим блян,но...това не би трябвало да ти пречи да дерзаеш естествено:)

    Коментиран от #18

  • 15 The Mirror

    0 2 Отговор
    Майкъл, Майкъл, пак си прекалил с тревата и си се наакал Майкъл!

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "The Mirror":

    Простаци,говорещи за треви и храсталаци...кво да ги прай човек-той Господ ги е наказал достатъчно:)

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Бл Благов

    5 0 Отговор
    Най-големият печеливш е Америка! Защото отслабена Европа най-лесно могат да подчинят и техният долар ще доминира като световна валута!
  • 18 Сконфуций

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "onq s konq":

    "и отлично помним 45г "желязна завеса" и милиционеро-социализма", ако добавим към тези 45г и 27 г демокрация...абе ти на колко години си? Шшш, не стига, че кон ами и дълголетник. На тази възраст трябва да си в клуба на пенсионера и да цъкаш "тихи" игри-шах, табла, белот и не се сърди човече. А ти изветрелия си решил, че може да адавш акъл на НАС.

    Коментиран от #22

  • 19 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Aз предлагам Путин веднага да си подаде оставката,както е започнал ,ще разпадне целия Европейски съюз а после е ред на краварите ;)
  • 20 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "onq s konq":

    Ти защото не бъркаш българското с унгарското,английското с исландското знаме, сега взе акъл да даваш! "Моо" ли да си толкова елементарени нахален!
  • 21 Алфата

    1 2 Отговор
    К'во Ви е виновен Путин и Европа? Уплашихте се преди 8-10 години , че обединена Европа ще Ви бръкне в здравето. След Китай. Уплашихте се, че икономическо сътрудничество м/у Германия и Русия, ще дръпне Европа още напред. Да не забравяме, че нормална Русия също е в Европа. И какво направихте? Насъскахте майка си Великобритания, подпалихте Северна Африка и Близкия Изток, заиграхте се с подкупни
    украински политици, назначихте съвременен султан на най-развитата мюсюлманска страна, а за капак се опитвате да се е.авате с баце Влади с нек'ви ракетни щитове под носа му! Ще ядете хурката! Руско-Европейска! Само гледайте! Светът вече е много малък и все повече народ си вади главите от г..а! Този Brexit ще е началото накрая на безумните Ви постановки. Ще видите!
  • 22 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Сконфуций":

    Хаха!Малко ми е раничко за "тихите ти игри" пенсионерскиа клуб,а всичко което пиша го има подробно в Нета,дори и с картинки!Отделно дето за разлика от теб имаме в семейството си и "родова памет".Нямам никакво намерение да те каня на рождения си ден,така че е излишно да ме подпитваш и да гадаеш кога е ...

    Коментиран от #24

  • 23 марко

    1 0 Отговор
    Ако някой някога се е съмнявал в хипотезата, че Великобритания бе подводница, вкарана от САЩ в ЕС за да може в правилния момент да се опита да го разбие чрез излизането си от него - време е да прекрати съмненията, фактите са на масата. Факт е и комичният опит на американците да коментират всяка вероятна чужда изгода от Брекзита, освен своята собствена, справка - горният текст!
  • 24 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    През отминалите 45 години България вървеше бавно но уверено и сигурно напред. Сега бързо и още по сигурно на долу и вече сме подминали дъното. Но това май не може да се асимилира от такъв като теб от малцинство което се надява само на помощи, привилегии и субсидии. Явно от нета си научил че турско робство е нямало. От нета ако отвориш например за Виетнам ще научиш че е имало война и северен виетнам е победил южен с помоща на комуниститческите режими, а дума не се споменава за нахлуването на сащ там и за това какъв пердах ядоха.

    Коментиран от #25

  • 25 удо

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Бай хой":

    Това го мислиш само ти и неголяма група съветски учени.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания