Last news in Fakti

24 Юни, 2016 10:29 1 830 14

ЕС трябва да покаже, че може и без Великобритания

  • ес-
  • покаже-
  • великобритания
ЕС трябва да покаже, че може и без Великобритания - 1

Уважавам решението на народа на Великобритания, макар че от днес нататък ще е тежко разделен. Европейският съюз трябва да покаже, че може и без Великобритания. Това е лош ден за Европа. Това заяви  премиерът Бойко Борисов,във връзка с излизането на Великобритания от ЕС,

„Аз считам, че е правилно, щом така са избрали - трябва сами да решават съдбата си. А ние трябва да започваме да мислим за Европа без тях. Всякакви преговори за особени статути, за подобни неща не трябва да се водят, защото това ще разбие Съюза”, посочи Борисов.

На въпрос дали има вероятност да се получи ефектът на доминото и референдумът във Великобритания да предизвика допитвания и в други европейски страни, Борисов отговори: „Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото”.

 По думите на Борисов, с излизането на Великобритания ЕС става по-слаб, а това ще се отрази и на страната ни. „Виждате пазарите как реагираха, аз предупредих за това. Лирата как падна, така че последствията са за всички”, коментира Борисов.

На въпрос дали някой печели в геополитически план от резултатите от референдума във Великобритания, Борисов посочи: „Следващите месеци и години ще видим резултата. Сега трудно може да се прогнозира, но при всички случаи това е лош ден за Европа”. „Много от нещата, които и аз съм говорил в Европа, излязоха истина. Можеше още преди година да спрем „Балканския път”. Колко пъти съм настоявал това да се случи, а се случи след година време. Дотогава колко нелегални мигранти влязоха. Това ще бъде урок за всички да действаме по-дисциплинирано и по-бързо”, подчерта Борисов.

Премиерът коментира и заседанието на министерски съвет, на което е била разгледана българската позиция на Срещата на върха на НАТО в България. „Исках да изпреваря с решение на Министерски съвет позицията, която България ще има от страна на правителството, за да могат военният и външният министър днес да запознаят комисиите в Народното събрание. Темата по флотилията я няма на този съвет, ако се разглежда подобно нещо, то ще бъде на следващ съвет. Ние ясно сме казали, че в Черно море трябва да се спазва договора от Монтрьо и съответно това, което е под егидата на НАТО,

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    1 0 Отговор
    На Бат Боби винаги може да се разчита! Кратко, точно и ясно! Спартанците от Лакония "ряпа да ядат"!:) Това е Човека, който трябва да управлява ЕС!:) Сигурен съм че това един ден ще е реалност!:) E, вярно че тогава може да сме останали само България, Румъния и Гърция, ама тия 3-и страни не веднъж сме доказвали че сме изключително оправни и ако не ни пречат другите отдавна да сме станали най-великата сила на Земята!:)
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Ти гледай да Не изчезнат парите от КТБ дето се преляха в HSBC
    и да Не спрат евро парата
    евро парата че да видиш тогава кон боб яде ли
    герб трева пасе ли
  • 3 Сори

    0 0 Отговор
    Тъкмо Тиквата се похвали на Камерън че Три Папи го галили по Главата то пък Камерън взе че подаде Оставка...
  • 4 888

    1 0 Отговор
    Бойко,
    давай да бегаме и ние,стига с тия германци,че три национални катастрови заради тях ще са ни много.
    Вземи акъл тоя път от англосаксонците/те бягат бързо като е напечено/
  • 5 незнайко

    0 2 Отговор
    ( „Ще останем България, Румъния и Гърция като се получи ефектът на доминото”. ) Тогава няма да се казва ЕС, а цигански.
  • 6 Хараламби

    1 0 Отговор
    Великобритания е само началото, скоро ЕС ще трябва да покаже, че може и без доста други държави...
  • 7 батето

    0 0 Отговор
    Кво му дреме на Боку, той си е милиардер, има пара и му е все тая, къде сме, ама и той няма да може да си ги занесе в гроба, колкото и да е велик. :)
  • 8 малейййй

    0 0 Отговор
    „Виждате пазарите как реагираха, аз предупредих за това. Лирата как падна, така че последствията са за всички”, коментира Борисов.
    ..................................................................................................................

    Цъ, цъ, цъ, бреййййй, той, видиш ли каквъ финансов гений сме имали, упасен чуек.
  • 9 666

    0 0 Отговор
    Тоя финансов гений да се замисли какво ще стане, ако още една силна икономически държава излезе от ЕС. Няма да има еврофондове за "усвояване". А при нулева икономика, с кво ще закърпим бюджета? Зимата ще си говорим, дет се вика на 3 очи.
  • 10 Ник

    2 0 Отговор
    ХХХ в пожарникарското училище явно са учили сериозно и МИО! Той премиера от кога говори за проблемите, които ще настъпят с лирата, ама никой не го слуша!
    Човека прогнозира трендовете в Спотовете и Спредовете ехейй знаете ли от кога?
    - От ВИНАГИ!
    Както казваше сестрата на Премиера: - Който не е чел Винету, нищо не знае!
    -Той обаче явно е чел някаква друга версия на книгата, "щото" аз не помня Винету и Старият Шетърхенд да са обсъждали FOREX търговията.
    От друга страна като се замисля зародиша на "мечките" и "Биковене" във валутната търговия сигурно водят началото си именно от някоя вечер пред лагерният огън, докато са били на бутилка огнена вода ...
  • 11 фиуууу

    3 0 Отговор
    „Ще останем България, Румъния и Гърция..."
    Та схемата е следната; гърците, ще отговарят за политиката, 'щот са доказали, че са царе на византийските номера, румънците, ще бачкат, 'щот единствено те могат да правят коли и таблети, а ние ще сме по сигурността бой, е..не и свински опашки !
    Е те това е схемата ЕС пасти да яде ;)
  • 12 Мачугая

    0 2 Отговор
    Масите от англичани 60+ години и слабообразованите, които докараха Англия до това положение, напълно си заслужават съдбата. Да не се чудят че младите и образовани хора тепърва ще бягат по Европа да си пробват късмета и пак ще внасят работна ръка за да има кой да им плаща пенсиите. В България положението е още по-контрастно по признак възраст, образование и финансово положение.
  • 13 Мършата

    0 0 Отговор
    Така е, но това ще рефлектира преди всичко негативно особено в сфери като туризма и образованието. И дано няма "хемороиден" ефект.
  • 14 стк 412

    0 0 Отговор
    И без Борисов може...дори ще е много здравословно за бг. нация
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове