Last news in Fakti

26 Юни, 2016 07:30 1 270 0

Испания приема бежанци на лъжички

  • испания-
  • бежанци-
  • лъжички

През тази седмица страната е приела 114 души

Испания приема бежанци на лъжички - 1
Снимка: БТА/AP

Испания е приела 114 бежанци през последната седмица в рамките на споразумението за разселване на имигранти в ЕС, съобщи „Россбалт“.

Бежанците са пристигнали в страната от Гърция. Последните 20 са пристигнали в Мадрид в петък вечер. Това са сирийски бежанци, които са били отклонени към Белеарските острови.

Това е пета група имигранти от Гърция, която Испания приема от края на 2015 г. Очаква се през следващата седмица страната да приеме още две групи от имигранти.

Според споразумението за квотно разпределение на бежанците в ЕС, Испания трябва да приеме около 18 хил, души. Според испанския вътрешен министър Хорхе Диас, до този момент страната е приела по-малко от 1000 бежанци. Повечето от тях са от Италия и Гърция.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: