Last news in Fakti

27 Юни, 2016 12:31 2 371 2

Борис Джонсън: "Проект Страх" приключи

  • борис джонсън-
  • brexit-
  • великобритания-
  • европейски съюз-
  • европейски пазари-
  • икономика

Великобритания ще запази достъпа си до общия пазар на ЕС, смята политикът

Борис Джонсън: "Проект Страх" приключи - 1
Снимка АП/БТА

"Ясно е, че "Проект Страхът" приключи, (правителството на Великобритания) няма да прибегне до въвеждането на спешен бюджет, пенсиите на хората са в безопасност, лирата е стабилна, пазарите са стабилни." Това заяви един от най-явните агитатори за излизането на Великобритания от Европейския съюз, Борис Джонсън, който коментира изявлението на британския финансов министър Джордж Озбърн, който направи опит да успокои финансовите пазари, които се разтресоха след резултатът за Brexit.

"Мисля, че всичко това е много добра новина", каза той.

Борис Джонсън отново подчерта, че страната ще продължи да има достъп до единния пазар на ЕС, въпреки че е гласувала да излезе от съюза.

След като някой от тълпата, която го бе наобиколила пред дома му в северен Лондон изкрещя: "Можем ли да имаме достъп до единния пазар, без свободно движение", Джонсън отговори: "Абсолютно!"

В редовната си колонка за вестник "Дейли телеграф", той обясни: „Сега Великобритания може да изгради отношенията си с ЕС на базата на свободна търговия и партньорство, като ще може да сключи споразумения и с икономики в растеж извън ЕС.“

Джонсън обясни, че управителят на Английската банка Марк Карни, който преди референдума бе атакуван от привърженици на Brexit, трябва да остане на поста си. "Икономиката е в добри ръце", каза Джонсън.

В рубриката си за "Дейли Телеграф" Джонсън пише: "Не мога твърде много да акцентирам, че Великобритания е част от Европа и винаги ще бъде.“

"Правата на гражданите от ЕС, живеещи в тази страна, ще бъдат напълно защитени, като същото важи и за британски граждани, живеещи в ЕС. Британците все още ще могат да отидат и да работят в ЕС; да живея; да пътуват; да учат; да купуват жилища и да живеят там.", обясни Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Косматия

    1 1 Отговор
    Приключило му на тоя чугун.
    Къф у** ще ядете тепърва бедна ти е фантазията жонсъне.
    Заблудихте хората но те ще се осъзнаят у един момент и тогаз що ще чиниш ти зимъска а?
  • 2 Прост

    1 0 Отговор
    Така, така ..... и душата в Рая :)
Новини по държави: