Last news in Fakti

27 Юни, 2016 21:03 2 419 0

Държавите с най-висока репутация в света

  • репутация-
  • държава-
  • класация
Държавите с най-висока репутация в света - 1
Снимка: АР/БТА

Държавата с най-висока репутация в света се оказва Швеция. Следва я Канада, а третото място остава за Швейцария, сочат данните от проучване на Института за репутация. Изследването е извършено сред 58 000 души от цял свят, като те е трябвало да оценят икономическото състояние на всяка държава, околната среда и ефективността на правителството.

За много европейци първото място за Швеция е изненадващо. „Много добре познавам Швеция и знам какво е мнението на хората за тази северна държава. Те казват, че шведите инвестират всичко в семейството, екологията и правят всичко за икономическия подем. Също така, там е безопасно да се живее”, казва жител на Копенхаген, помолен да коментира резултатите.

ТОП 10 на държавите с най-висока репутация

държава
1 Швеция
2 Канада
3 Швейцария
4 Австралия
5 Норвегия
6 Финландия
7 Нова Зеландия
8 Дания
9 Ирландия
10 Холандия


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА