Last news in Fakti

28 Юни, 2016 12:45 2 623 2

Юнкер показа вратата на Фараж

  • жан - клод юнкер-
  • найджъл фараж-
  • ес

Председателят на ЕК призова Великобритания да изясни позицията си за излизане

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер призова Великобритания възможно най-бързо да „изясни своята позиция“ по излизането си от ЕС, съобщи Би Би Си.

Пред Европейския парламент той заяви, че Великобритания и ЕС остават приятели, но е нужна позиция за избягването на несигурност.

„Ние трябва да изясним своята позиция. Аз обаче все още съм тъжен, защото не съм робот, сив бюрократ или технократ. Аз съм европеец и имам правото да кажа, че съжалявам за избора на британците. Не можем да си позволим дълъг период на несигурност. Не може да има тайни преговори.“, заяви Юнкер. При думите му се чуха аплодисменти от британския националист Найджъл Фараж, който беше основна фигура в призивите за излизане на Великобритания от ЕС. Това предизвика и гневната реакция на Юнкер.

„Вие нали се борихте за излизане от ЕС. Хората гласуваха във ваша полза. Защо сега сте тук?“, заяви Юнкер.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БлБлагов

    3 0 Отговор
    Правилно ! Шутът в гъ'а на този популист Фараж ,който подмами британците!Нека сега отиде да се обяснява на народа си!
  • 2 Спешна консолидация на ЕС

    0 0 Отговор
    Че съвременните световни политически лидери са "лилипути" в сравнение с емблематичните политически фигури от първата половина на 20 век, спор няма, но това важи не само за държавите от ЕС ! Че евробюрокрацията предпоставя неефективно управление на ЕС, спор няма ! Но да се ръкопляска на ненадминатия по цинизъм английски егоизъм, двуличие и постимперски хватки, това вече ми идва в много повече !!!
    Нима същата тази Англия не наложи над Европа и над света своята идея за англосаксонски глобализъм, за да си позволява сега да го руши ? Нима точно Англия не възпрепятстваше стремежа към по-ефективно конструиране на ЕС чрез консолидация, дисциплиниране и централизиране на оперативните му органи ? И нима същата тази Англия току-що не спазари за себе си в ЕС специален статут със специални привилегии ? Към какво се стреми всъщност Лондон ? Хем да ползва облагите от общия Европейски пазар, хем общоприетите финансови ангажименти и правила към всички в т.ч. за свободно движение на трудова ръка да не важат за нея ? С други думи, освен с ЕС само Англия да може да се възползва от привилегировани отношения с Австралия и Нова Зенландия, със САЩ и Канада, с Индия и т.н. ? Ако и това не е тесногръд постимперски егоизъм, здраве му кажи ! Това си е парекселанс аналогична на Кремълската политическа доктрина стъпка назад към реставриране на имперския модел на поредна подялба на света !!!

Новини по държави: