Last news in Fakti

28 Юни, 2016 15:15 2 058 1

ЕС дава зор на Великобритания

  • великобритания-
  • зор-
  • ес

Възможно е да се измени графика за председателство на ЕС

Депутатите от Европейския парламент призоваха Великобритания да задейства клаузата за напускане на ЕС възможно най-бързо, съобщи „Вашингтон Таймс“.

Депутатите гласуваха специална резолюция, с която призовават британският премиер Дейвид Камерън в най-скоро време да уведоми Европейския съвет за резултатите от референдума във Великобритания и да задейства Клауза 50 от Лисабонския договор.

Самият Камерън заяви, че това ще стане след смяната на властта в страната през октомври. В резолюцията също така се призовава за промяна на графика на председателствата на Съвета на ЕС. Лоднон трябваше да поеме председателството през следващата година.. България трябва да поеме председателството през втората половина на 2018 г. , но сега нейният мандат може да бъде изтеглен за по-ранна дата. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алти балти

    1 1 Отговор
    Точно така и аз давам зор! Тамън да дойде и на нас по-бързо председателството, че да хванем да го оправим тоя Европейски съюз или барем го затрием да се не мъчи.
Новини по държави: