Last news in Fakti

28 Юни, 2016 21:12 1 220 0

Лидерът на Лейбъристите отказа да се оттегли

  • лейбъристите-
  • лейбъристката партия-
  • джереми корбин-
  • оставка-
  • вот на недоверие-
  • великобритания-
  • brexit

Джереми Корбин загуби доверието на своята партия.

Лидерът на Лейбъристите отказа да се оттегли - 1
Снимка АП/БТА

Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания Джереми Корбин отказа да подаде оставка, въпреки че 172 от депутатите на партията гласуваха срещу него по време на вот на доверие, съобщи Би Би Си.

В полза на Корбин са гласували едва 40 народни представители. Четирима са се въздържали по време на тайното гласуване.

Лидерът на Лейбъристите заяви, че бюлетината "няма конституционна легитимност" и той няма да предаде онези, които са гласували за него като се оттегли.

Съюзниците на Корбин заявиха, че онези, които искат да го свалят от поста му трябва да организират официална надпревара за лидерския пост ако искат да го оспорят.

„Аз бях демократично избран за лидер на нашата партия с 60% от членовете и привържениците й, за да проведа нов тип политика. Няма да ги предам като се оттегля. Днешният вот няма конституционна легитимност“, заяви Корбин и добави: „Ние сме демократична партия, с ясна конституция. Нашият народ има нужда членовете на лейбъристката партия, синдикалистите и депутатите да се обединят зад моето лидерство в такъв критичен момент за нашата страна."

Не всички депутати обаче са съгласни с неговото решение.

"Ако бях загубил подкрепата на 80% от моите депутати нямаше да мога да си върша работата" заяви лидерът на лейбъристите в Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: