Last news in Fakti

28 Юни, 2016 22:14 1 641 0

Британците предпочитат Тереза Мей пред Борис Джонсън за премиер

  • тереза мей-
  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • премиер-
  • проучване-
  • brexit

Кой ще е следващият премиер на Великобритания?

Британците предпочитат Тереза Мей пред Борис Джонсън за премиер - 1
Снимка АП/БТА

Тереза Мей би била по-добър премиер на Великобритания от Борис Джонсън, сочи проучване на общественото мнение, направено от YouGov.

Министърът на вътрешните работи има най-големи шансове да наследи Дейвид Камерън, според проучването. Тя има подкрепата на 19 на сто от населението, в сравнение с 18 на сто, които са подкрепили бившия кмет на Лондон, съобщава "Индипендънт".

Майкъл Гоув се подрежда на трето място с пет на сто, а останалите потенциални кандидат не получават повече от три на сто от подкрепата на британците.

Джеръми Хънт, който обяви намерението си да се кандидатира за премиер, е получил едва 1%.

Мей е предпочитана от 31 на сто от консервативните избиратели, докато Джонсън е харесван от 24 на сто. 

Тя е определяна като фаворит и от лейбъристите и либерал-демократите, съответно с 18 и 31 на сто. Едва 9 и 13 % от симпатизантите на тези две партии биха предпочели Джонсън.

Въпреки това Джонсън има подкрепата на 48% от избирателите на UKIP, от които само 9% биха предпочели Мей.

Междувременно стана ясно, че наследникът на Камерън като председател на Консервативната партия ще бъде обявен на 9 септември, съобщиха от партията. Имената на номинираните трябва да се подадат до този четвъртък, заявиха от партията.

„Бордът на партията препоръчва новият лидер да бъде оповестен на 9 септември“, се казва в съобщение на консерваторите. В понеделник партиен комитет препоръча датата 2 септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: