Last news in Fakti

9 Февруари, 2012 12:47 1 473 1

Пак обиждат Меркел в Гърция

  • гърция-
  • свастика-
  • ангела меркел-
  • германия
Пак обиждат Меркел в Гърция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ангела Меркел отново осъмна с нацистки символи по първите страници на гръцкия печат. Десният вестник „Демокрация“ публикува на челото си колаж на немската канцлерка със свастика на ръкава си. Подобно „представяне“ на Меркел стана обичайно на южните ни съседи.

Гърците винят основно нея за строгите мерки за икономии, изисквани от Атина в замяна на отпускането на финансова помощ за празната й държавна хазна.

Анти-Меркел настроенията са доста силни в Гърция. Преди време протест на артисти пресъздаде танц между Меркел и кавалера й Адолф Хитлер.

Меркел е с доста твърда позиция по отношение на справянето с кризата и твърди, че заеми могат да се дават само срещу ясни ангажименти за икономии. Именно съкращаването на разходи и орязването на заплати и пенсии вкара гърците в почти постоянно състояние на протест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MercedeS

    0 0 Отговор
    и после пак от германия ще искат пари