Last news in Fakti

1 Юли, 2016 16:55 1 451 1

Ердоган: ДАЕШ няма нищо общо с исляма

  • ердоган-
  • даеш-
  • ислямска държава-
  • турция-
  • летище ататюрк-
  • истанбул-
  • терористична атака-
  • ислям

Турският президент заяви, че терористичната група най-вероятно е отговорна за смъртоносната атака на летище Ататюрк

Ердоган: ДАЕШ няма нищо общо с исляма - 1
Снимка АП/БТА

Ислямът няма нищо общо с терористичната група ДАЕШ (Ислямска държава), която според Турция е отговорна за смъртоносната терористична атака на истанбулското летище Ататюрк, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, по време на церемония за откриването на джамия в Истанбул, съобщи Анадолската агенция.

"Те казват, че правят подобни неща в името на исляма. Ислямът няма нищо общо с тях, тяхното място е ада. Ако някой убие човек, то сякаш той убива цялото човечество", заяви Ердоган в петък, като цитира свещения Коран.

"Тези хора са невинни, деца, жени, възрастни хора ... те пътуват, те не знаят нищо, но се сблъскват със смърт. Вие (ДАЕШ) нямате никакво право", каза той.

При терористичната атака във вторник на летище Ататюрк, загинаха 44 души, в това число 19 чужди граждани, а ранените бяха повече от 230. Към момента турските власти са задържали 24 души, заподозрени за връзки с атаката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Това не пречи на ДАЕШ да има нещо общо с нефта продаван на семейство Ердоган, болниците на семейството,в които са лекувани "милосърдните сестри" от ИДИЛ,спокойното разхождане по улиците на Истанбул на ислямизирани чаршафи от "Клуб на невинния ислямист". Това доскоро (щото Ердоган младши хич не го изгониха от Италия-за прекалено ядене на равиоли). И щото сега платените краварски тролчета хич няма да се напънат да слагат минуси. Но...да не забравят, това не е, като рязането на глави. Успех мили ДесоСтояновски държачи на вимета...
Новини по държави: