Last news in Fakti

2 Юли, 2016 08:29 1 480 3

Щурм, кръв и ужас в Бангладеш

  • полиция-
  • щурм-
  • бангладеш

Заложническата криза в страната приключи

Поне няколко души загинаха по време на заложническата драма в Бангладеш, съобщи Би Би Си.

През тази нощ стрелци нахлуха в ресторант в  дипломатическия квартал на Дака и взеха за заложници клиентите в него. В последствие бе организирана акция на спец. службите в страната. Според някои данни в акцията са участвали стотици полицаи и военни.

Според Рашидул Хасан, говорител на армията в Дака, шест заложници са убити. Това той е съобщил за АФП. Според ТАСС двама от нападателите все още се издирват. Представител на силите за сигурност, щурмували ресторанта твърди, че 13 заложници са спасени.Kато се позовава на местни медии АП съобщава, че в хода на операцията са освободени двама аржентинци. Според индийския телевизионен канал „Times now“ сред убитите има трима заложници.

Най-малко осем въоръжени нападатели нападнаха в петък вечерта испански ресторант „Holey Artisan Bakery“ в дипломатическия квартал на Дака и взеха заложници. В близост се намират много посолства, сред които на Дания, Норвегия, Русия, Саудитска Арабия, ЕС. Ресторантът е бил предпочитан от много европейци заради кухнята си. Нападателите са нахлули с крясъци "Аллах акбар!". Близката до „Ислямска държава“ агенция „Амак“ твърди, че „Ислямска държава“ е поела отговорността за нападението. Други източници твърдят, че нападателите са свързани с „Ал Кайда“. Италианският посланик в Дака потвърди, че седем италианци са били сред заложниците. Сред тях е имало и граждани на Индия и Япония.

Междувременно „Амак“ твърди, че са убити 24 души, а 40 са ранени. CNN съобщава, че полицията е потвърдила тези числа. В. „Гардиън“ една от жертвите е местен полицейския шеф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ууу

    0 0 Отговор
    Има държави които трябва да бъдат затворени--- всички където изповядват най мирната религия ислям -- вижте какво правят те по света и у нас--всеки божи ден колят,бесят ,режат глави...
  • 2 Росен

    0 0 Отговор
    V zemqta ima 7 milqrdi du6i, myuslyumanite sa 1,6 milyardi du6i.
    ne moje6 da kaje6 vsi4i muslimani sa taka. malko zdrav razum
  • 3 хххх

    0 1 Отговор
    никъде в корана не пише върви и убивай невинни хора, но вие си помислете ако дойдат било то френски,американски,руски,турски или там каквито се сетите и бобрдират например София срутят ви къщите и избият роднини близки и приятели как бихте реагирали а даеш е създание на Сащ и там повечето са наемници и несе знае дали изобщо са мусюлмани