Last news in Fakti

3 Юли, 2016 16:39 1 656 2

Потресаваща жестокост в Бангладеш

  • бангладеш-
  • жестокост-
  • атентат

Извършителите на атентата са били млади, заможни и добре образовани

Всички лица, участвали в терористичния атентат в Бангладеш, в който загинаха 22-ма души, са били добре образовани хора от заможни семейства, съобщи ТАСС.

В петък вечер терористи нахлуха в кафене в дипломатическия квартал в Дака. Те убиха десетки души, повечето от които граждани на други страни. Атентаторите са били на възраст между 22 и 28 години.

„Знаем, че извършителите са жители на Бангладеш, принадлежащи към заможни семейства и имащи добро образование. Те са били студенти и на мястото на престъплението са говорили на много добър бенгалски и английски език. Петима от терористите, чиито снимки бяха публикувани, бяха разпознати от свои приятели“, заяви шефът на националната полиция в Бангладеш Шахидул Хоки.

Атентаторите са принуждавали пленниците си да четат откъси от Корана. Тези, които не са успявали, са били измъчвани и убивани.
Според някои информации затворниците са били убивани, след като гърлата им са били прерязвани с мачете. Атентаторите най-вероятно принадлежат към терористичната група Джаммат ал Муджахидин.

Правителствени лица подчертават, че групировката има тесни връзки с пакистанското разузнаване. Има съмнения, че атентатът е опит за задействане на преврат срещу властта в Бангладеш.

Терористът, който беше заловен жив, вече е започнал да предава важна информация на местните власти. Отрича се зад нападението да стои Ислямска държава.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    Образованието и наркотиците, нямат нищо общо.
  • 2 аз и ТОИ

    0 0 Отговор
    исляма е смърт още от времето на мохамед жалко за младите хора които следват тази заблуда Бог е любов и тези които го познават не убиват а оби4ат дори враговете си