Last news in Fakti

4 Юли, 2016 12:12 1 544 0

Борис Джонсън: Истерията около "Проект Страх" увлече Великобритания

  • проект страх-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • brexit-
  • ес-
  • ползи-
  • истерия

Той предполага на правителството да покаже и положителните страни на Brexit

Борис Джонсън: Истерията около "Проект Страх" увлече Великобритания - 1
Снимка АП/БТА

Борис Джонсън отправи осъдителни критики към британското правителство, като го обвини, че не говори за положителните страни на Brexit, а вместо това позволява "истерията", след обявяването на резултатите от референдума, да завладее страната, пише "Дейли Телеграф".

Един от най-яростните защитници на излизането на Великобритания от ЕС заяви, че правителството не е направило опити да обясни на обществеността как страната ще се движи напред в случай, че Brexit се случи.

В статия за вестника Джонсън обяснява, че неспособността да се обясни, че Великобритания може да има "светло бъдеще" след гlасуването за излизане от ЕС, е довела до протести от страна на младите хора, които сега имат ирационален страх от живота извън ЕС.

Бившият кмет на Лондон, сравнява създалата се паника и "траур", които последваха вота на британците с тъгата, която обхвана британците след смъртта на принцеса Даяна.

Коментарите на бившия кмет на Лондон дойдоха след като хиляди хора излязоха по улиците, за да протестират срещу резултатите от референдума.

Той се оплаква, че "младите хора изпитват последните психологически трусовете от "Проект Страх".

"Време е да се сложи край на тази глупост... Не можем да чакаме до средата на септември и избирането на нов премиер, ние ясно трябва да заявим, още сега, някои основни истини.

В статията си Джонсън предполага на правителството ясно да очертае пет "основни истини" за Brexit.

Според него трябва да стане ясно, че "няма никакъв риск" за граждани на ЕС, които вече живеят във Великобритания. В икономическите интереси на други страни членки на ЕС е да има сделка за свободна търговия с Великобритания, заяви Джонсън, добавяйки, че Великобритания вече е свободна да прави търговски сделки с други страни. Той казва, че Великобритания ще продължи да бъде лидер в Европа по въпроси като сигурността и разузнаването, и завършва с думите: "Бъдещето наистина е много светло."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: