Last news in Fakti

10 Октомври, 2011 21:22 1 166 0

Трима загинаха в пороите в Турция

  • турция-
  • швейцария-
  • наводнения-
  • порои

Лошото време откъсна от света курорти в Швейцария

Най-малко трима души загинаха, а шестима се водят за безследно изчезнали, в пороите,  които заляха югозападна Турция, предаде в. „Заман”. Проливни дъждове през последните 24 часа разстроиха нормалния живот в Анталия, Бордум и Измир, обобщава в. „Хюриет”.

Бедствието е отнесло три моста в Анталия. Управителят на провинцията Ахмет Алтъпармак обяви, че 25 селища, застрашени от наводнение, са били евакуирани. Според неофициална информация един от  шестимата изчезнали е намерен мъртъв, предаде в. „Заман”.

Стихията порази Средиземноморското крайбрежие на Турция с валежи средно по 279 литра на квадратен метър и ветрове със скорост 80 километра в час. Прогнозите са лошото време да продължи в следващите два дни. 

Само в Анталия са засегнати повече от 50 жилищни и търговски сгради. Пострадала е търговска площ на подземните етажи на неотдавна открития огромен търговски център.

Чуждестранни туристи, застигнати от дъжда на улицата, е трябвало са тичали до автобусите си във вода до колене.

Международните полети се движеха с огромни закъснения. За един ден в Анталия бяха отменени и учебните занятия.

В Швейцария поройните дъждове също предизвикаха наводнения и затварянето на пътища и жп трасета, съобщава АФП.

Поройните дъждове, паднали през уикенда в южните части на кантоните Берн и Вале, предизвикаха наводнения и затваряне на пътища и железопътни трасета.

В южната част на кантон Берн, където се намират много зимни курорти, не се движи нито един влак, съобщиха швейцарските железници. Пътят до Лаутербрюнен също е прекъснат. В кантон Вале проливният дъжд е предизвикал срутване на камъни близо до балнеоложки курорт и основният път е затворен. Пострадали от дъждовете са и райони в Централна Швейцария. За прекъснати пътища се съобщава в кантон Нидвалден, където се очакват нови валежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА