Last news in Fakti
  Тема: Украйна

14 Юли, 2016 20:55 1 588 5

ООН обвинява Киев и сепаратистите в тежки престъпления

  • оон-
  • украйна-
  • сепаратисти-
  • престъпления-
  • цивилни-
  • убийства

ООН обвинява двете страни в украинския конфликт , че са нанасяли ракетни удари срещу жилищни райони

ООН обвинява Киев и сепаратистите в тежки престъпления - 1
Снимка: БТА/ AP

ООН обвини двете страни в украинския конфликт в тежки престъпления, които могат да се квалифицират като военни престъпления. От януари 2014 г. до май 2016 в източната част на Украйна са извършвани убийства на цивилни и взривяване на жилищни райони, се посочва в доклада на Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека, цитиран от „Дойче веле“.

В документа се осъждат убийствата на предали се в плен украински войници, както и на воюващите срещу тях сепаратисти. Освен това в доклада се дава информация за "значителен брой предполагаеми масови екзекуции и убийства на цивилни граждани, които не участват в конфликта."

ООН обвинява двете страни в украинския конфликт , че са нанасяли ракетни удари срещу жилищни райони. В доклада се подчертава, че никой не е бил осъден за тези нападения.

По-рано международните правозащитни организации Human Rights Watch и Amnesty International обвиниха украинските въоръжени сили и проруските сепаратисти в измъчвания и убийства, извършени на териториите под техен контрол. По-късно правителството в Киев обеща да провери действията на своите военни в източната част на страната. Като цяло от началото на 2014 г. в източната част на Украйна са убити повече от 9400 души и над 21 500 души са ранени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dexter

    1 0 Отговор
    А нещо за театъра в Одеса няма ли да кажат?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 тарантино

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "dexter":

    Тц. Много кървав беше!
  • 3 Одесист

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "dexter":

    Оня с бухалката дето доубиваше бедните хора, които скочиха през прозорците ще става депутат - няма как да се пише за Одеса при това положение.
  • 4 раптор

    1 1 Отговор
    О какъв величествен прогрес! ООН вече не са угодни само на САЩ! Сега го играят средна позиция... Сигурно им е гузно поне, пък и фактите не могат да се скрият - украинското правителство е прекалено престъпно! Даже и за американските стандарти!
  • 5 jambazina

    1 0 Отговор
    Никой де не смее да обижда съюзното нам евроатлантическо демократично избрано правителство, който говори против тях ще си има работа лично с плевнята, сега го чакаме да изригне срещу ООН.
Новини по държави: