Last news in Fakti

15 Юли, 2016 11:56 1 815 10

Путин и Кери: Ще мачкаме терористите

  • путин-
  • сащ-
  • русия-
  • джон кери

Това е втората визита на Джон Кери в Москва от началото на годината

Путин и Кери: Ще мачкаме терористите - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Русия Владимир Путин и държавният секретар на САЩ Джон Кери се договориха да засилят натиска над терористичните организации, съобщава РИА Новости. Двамата политици са постигнали договореност да съсредоточат своите усилия над Ислямска държава и Джебхат ан Нусра, уточнява Ройтерс. Агенцията се позовава на информация от Държавния департамент. Разговорите между Кери и Путин са се състояли в четвъртък вечер в Кремъл. Освен Сирия на разговорът е била обсъдена ситуацията в Украйна и двустранните отношения.

В началото на разговорите Путин не пропуснал да припомни на Кери, че сътрудничеството между двете страни не се ограничава само до борбата с тероризма. Руският президент припомнил за съдействието пред сирийските власти за освобождаването на американеца Кевин Патрик Доус, задържан за незаконно влизане в Сирия. Путин намекнал пред госта си, че руснаците си запазват правото да поискат подобна услуга от американците в бъдеще.

САЩ и Русия се намират в такава фаза, че ние можем действително да направим много в полза на мира. И не става дума само за Сирия или Украйна, но и за други потенциални области, където можем да постигнем напредък, посочил Кери. Държавният секретар отбелязал, че подобно мнение споделя и Барак Обама.

Държавният департамент смята, че режимът на примирие трябва да се наложи над цялата територия на Сирия като първа стъпка за започване на преговори между Башар Асад и опозицията.

Това е втората визита на Джон Кери в Москва от началото на годината. Анализатори се надяват, че тя ще бъде повратен момент в отношенията Русия и САЩ, които се обтегнаха след 2014 г., когато Москва анексира Крим.

 Джон Кери е заявил на своя руски колега в Москва, че атаката в Ница показва нуждата от ускоряване на международните усилия за справяне с тероризма, особено в Сирия. 

Преди началото на разговорите между руския външен министър Сергей Лавров и Джон Кери, двамата и водените от тях делегации с минута мълчание почетоха паметта на загиналите в терористичния акт в Ница. Според Лавров, случилото се в Ница потвърждава необходимостта от бързо сътрудничество в действията на Русия и САЩ в борбата с тероризма. Късно снощи президентът Владимир Путин разговоря с държавният секретар на САЩ Джон Кери и руския министър на външните работи Сергей Лавров в Кремъл. Днес разговорите между Лавров и Кери продължават.

Джон Кери е заявил на руския външен министър Сергей Лавров, че атаката в Ница показва нуждата от ускоряване на международните усилия за справяне с тероризма и специално в Сирия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 онзи бе

    1 2 Отговор
    Глътка свеж въздух след натрупаното с месеци напрежение. Явно ще има брак по сметка. А украинците, понеже са от страната на булката и в името на световния мир, ще позагубят някоя друга територия, както и ние сме губили територии откъм родата на булката.
  • 2 гост

    2 2 Отговор
    Те двамата мачкат, изхвърлят си бомбите над Сирия, а терористите избиват европейците. Нито САЩ, нито Русия дават жертви от терористични атаки, изключвайки гей клуба понеже за там няма директна връзка, а само Европа. Да си ги взимат емигрантите и да се види колко са добри, но така нищо няма да се промени.

    Коментиран от #8, #10

  • 3 Хазяин

    0 0 Отговор
    Страдате от много краткосрочна памет!
  • 4 Той

    2 2 Отговор
    Сега искам Роската да изскочи от някъде и да изръси някоя простотия за Русия,само както той си го може-тотално неподготвен!!!!!
  • 5 Сакараталакк ма

    0 3 Отговор
    - Чухте ли, руснаците излетели в космоса
    -Всичките ли бе? Браво!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 дамммм

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сакараталакк ма":

    Незнам за руснаците,ама ти явно си на Марс..
  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сакараталакк ма":

    Сам си правиш смешките и сам се смееш. Ами лошо няма, време е ония с белите престилки да те приберат.
  • 8 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Атентата в Ставропол, Дагестан, два предотвратени, самолета от Египет. Ти май си мкслиш, че руснаците изобщо не са го отнесли! Така е, за тях няма je suis...
  • 9 Morgoth

    1 0 Отговор
    Всички започнаха да се помиряват - Иран със САЩ, Израел с Турция, Турция с Русия, Русия с НАТО и САЩ с Русия ... явно петрола в Сирия и Ирак вече са разпределени и сега остава само да изчистят лайната които натвориха, т.е ИД и останалите подобни организации.
  • 10 Ярослав Станчев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Дават жертви,ама си използват службите както трябва.Учат си уроците и вземат превантивни мерки да не се повтаря.А еврогейовете след убийствата в Шарли Ебдо какво направиха-нищо.След взривовете в Париж-пак нищо,след Брюксел-нищо.Сега след този акт-пак така.Продължава да влиза безконтролна паплач в Европа.Пази се медийно затъмнение за деянията на "мигрантите",за да не настръхнат народите и да пометат евро-парламите,барабар с любимите им "бежанци".Щото е по-изгодно да гърмят бомби и да има мачмкани с камион,отколкото да си мръднат дебелите,алчни задници от меките кресла и да свършат нещо.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания