Last news in Fakti

15 Юли, 2016 21:57 1 666 4

Замесена ли е Саудитска Арабия в атентатите от 11-ти септември?

  • саудитска арабия-
  • 11 септември-
  • сащ

Вашингтон пусна доклад от разследване по темата

САЩ разкриха доклад от разследване за предполагаеми връзки между Саудитска Арабия и атентатите от 11-ти септември 2001 г. в Ню Йорк, съобщи „Гардиън“.

Според доклада има множество подозрения, но не и реални доказателства връзки на Рияд с терористичните атаки срещу световния търговски център.

Вече имаше обвинения срещу администрацията на президента Джордж Буш. Близки на жертвите от атентатите смятаха, че той е прикрил доклада, за да не обтяга отношенията със Саудитска Арабия.

Барак Обама нареди разсекретяването на данните. От Рияд приветстваха данните от доклада.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ся

    1 0 Отговор
    Там на мястото а тия сгради съм ходил 2 пъти . Самолет не може да влезне тук тъй . Или пилотите са били Мега пилоти или автопилота нещо е сбъркал .
  • 2 Carfen

    0 0 Отговор
    Саудитска арабия не са организирали терористичния акт. Само са осигурили терористите и са ги пратили в САЩ, където са преминали курсове за пилотиране на самолет.
  • 3 Професора

    0 0 Отговор
    Доста съмнително е падането на 2те кули и 3тата сграда, по-скоро изглежда като съвършено взривявяне, ако не са отговорни американците то това е работа на извънземни или пък божа работа

    Коментиран от #4

  • 4 а ся

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Професора":

    Да . Имате право . Направи ми впечатление ,че няма големи поражения на околни сгради . Не доумявах защо . Нали все пак това бяха терористи ? Имаше един небостъргач в близост . Целия беше облечен в нещо като нашата предпазна строителна мрежа . Казваха за него , че е с счупени стъкла и затова стои така . Стои ОК . Ама повярвайте ми , нищо в центъра на NewYork не сети просто ей така ?