16 Юли, 2016 22:47 1 582 0

Бавно възстановяване на работата на летище „Ататюрк”

  • истанбул-
  • ататюрк-
  • летище

След по-малко то 24 часа след като в Турция беше извършен опит за военен преврат най-голямото в Турция и третото най-важно летище в Европа след Лондон и Франкфурт, все още не работи на пълни обороти. Към 22.30 часа 62% от пристигащите полети са отменени. Половината от излитащите полети са отменени, а 50% от останалите се осъществяват, но със закъснение над 1 час.

Пътници разказват, че са се чекирали за полетите си, но те са били отменени и не получават информация кога точно ще могат да излетят. Британските медии съобщават за група от 41 ученици и 7 преподаватели от Бирмингам, които са пътували през Истанбул за ЮАР.

Руските медии съобщават за близо 500 пътници, които са настанени в хотели около летището. Те ще бъдат превозени в неделя и понеделник, след като Аерофлот взе решение да изпрати два празни пътнически самолета, съответно в Истанбул и Анталия. Пътниците вече са настанени в хотели.

Alitalia отмени всичките си полети за неделя от Рим за Истанбул и обратно, съобщиха от италианския национален превозвач. Не е ясно кога точно ще бъдат възстановени полетите. Представители на авиокомпанията заявиха, че решенията се вземат ден за ден.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА