Last news in Fakti

17 Юли, 2016 09:37 2 465 0

Египет блокира резолюция на ООН за Турция

  • египет-
  • оон-
  • турция

Документът осъжда опита за преврат в страната

Египет блокира резолюция на ООН, осъждаща опита за военен преврат в Турция, съобщи NBC.

Документът призовава „да се зачита демократично избраното правителство в Анкара“. В предложената от САЩ резолюция също така се призовава са мир и избягване на кръвопролития.

Текстът трябваше да бъде одобрен и от 15-те страни –членки в Съвета за сигурност към ООН. Египет обаче отказа да одобри резолюцията.

„Ние предложихме друг начин на изразяване, призоваващ за зачитане на демократичните и конституционалните принципи, но американците не се съгласиха“, заяви египетски дипломат.

Представителите на Египет, страна, която е временен член на Съвета за сигурност, са искали премахването на частта със „зачитането на турското правителство“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА