Last news in Fakti

21 Юли, 2016 03:30 10 243 3

Последния път така беше по време на Втората световна война

  • така-
  • втората световна война-
  • беше-
  • последният-
  • път

Не трябва да се създава чувството, че държавата блуждае в мрака

Последния път така беше по време на Втората световна война - 1
Снимка: БТА/ AP

Страхът е много ефективно оръжие. Терористите знаят това много добре, пише в. "Ди Велт". Сутринта след нападението на регионалния влак, близо до Вюрцбург, погледът на местните пътници бяха насочени с голямо внимание към към идващите хора, както това обикновено се случваше след атентатите в Мадрид през 2004 г. и в Лондон през 2005 година. Този страх, който политиците и мениджъри изпитваха по времето на "Фракция Червена армия" (RAF), днес стана нещо обичайно. И чувството на страх се увеличава: жертва може да бъде всяка жена, всеки мъж, всяко дете, през деня или през нощта.

С тази ситуация германците за последен път се сблъскаха по време на Втората световна война. Тогава жертва на бомбардировките можеше да бъде всеки. Вероятността, че следващата жертва можеш да си ти, тогава беше много по-висока, отколкото е днес.

Култът към самоубийство в "Ислямска държава" има значително въздействие върху нестабилните хора, особено от мюсюлманската културна среда, коментира „Ди Велт“. Вълната от бежанци доведе до това, че мнозина започнаха да разсъждават така - големият брой от такъв род неустойчиви или травмирани хора, дошли в Германия, повишават риска да станеш жертва на терористичен акт. Съответно това увеличава и нервното напрежение.

Фактът, че нападателят на Вюрцбург преди нападението е успял да предаде своето видео със заплахи от "Ислямска държава", не го прави по-малко опасен. Казват, че този човек се е "саморадикализирал". Но дори и такава саморадикализация не е станала в малка стая в Оксенфурт.

Ангела Меркел заяви, че хората са загрижени заради опасността от терористични атаки. И сега имаме първата терористична атака на немска земя, отговорността за която пое "Ислямска държава". Има твърда воля и готовност да не се оставим да ни изплашат. Както и страх. Но и не трябва да се създава чувството, че държавата блуждае в мъглата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 elin

    0 0 Отговор
    позор,унижение за немскатa нация.
  • 3 Plovdiv

    0 0 Отговор
    Виктор Орбан - лидер на Европа! А меркел - в изолатор за опасни душевноболни!
Новини по държави: