Last news in Fakti

13 Октомври, 2011 08:53 2 984 0

Заловиха син на Кадафи

  • либия-
  • сирт-
  • кадафи
Заловиха син на Кадафи - 1
Мутасим Кадафи и Хилари Клинтън

Мутасим Кадафи, армейски офицер и бивш съветник по сигурността на Либия, бе заловен от силите на преходната власт в родния си град Сирт. Информацията не може да бъде потвърдена официално от представите на бунтовниците, базирани в Бенгази, но вече предизвика вълна от радост в няколко града на страната, предаде Би Би Си.

Преди имаше фалшиви сигнали за откриването на друг син на Кадафи – Сейф Ал-Ислам, който имаше ръководна политическа роля за бившия режим.

Ако бъде потвърдено, залавянето на Мутасим Кадафи ще бъде голям пробив за Преходния национален съвет и усилията му да закрепи устоите на бъдеща Либия. Новите власт иска да го подложи на разпит за местонахождението на баща му и други членове на семейството на ексдиктатора.

Според „Ройтерс“ Мутасим е арестуван при опит да напусне Сирт, използвайки за параван автомобил на обикновено семейство, тръгнало да се спасява от бойните действия.

Междувременно, свирепите боеве за последния бастион на бившия режим, именно Сирт, продължават с пълна сила. Бунтовниците твърдят, че контролират по-голямата част от родното място на полковник Кадафи, но лоялните му сили дават силен отпор на настъплението. Силите на „стара“ Либия контролират и град Бани Уалид, но значимостта му не е толкова висока.

Муамар Кадафи вероятно се крие някъде из либийската пустиня.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА