Last news in Fakti

4 Август, 2016 22:19 1 060 0

Пакистански хеликоптер се разби в Афганистан

  • афганистан-
  • хеликоптер-
  • талибани-
  • заложници-
  • паднал-
  • пакистан

Пътниците се взети за заложници от талибаните

Пакистански хеликоптер се разби в Афганистан - 1
Снимка Архив АП/БТА

Пакистански правителствен хеликоптер се е разбил в Афганистан, на територия, контролирана от талибаните, съобщава пакистанската информационна агенция DAWN.

Всички членове на екипажа са били взети като заложници, преди бунтовниците да подпалят хеликоптера.

"Хората, задържани от талибаните са пакистанци", заяви Самим Салех, говорител на губернатора на град Логар където хеликоптерът се е приземил. Той добави: "Хеликоптерът не е бил прострелян, а е направил аварийно кацане поради техническа неизправност."

Говорител на пакистанското външно министерство потвърди информацията: „Транспортният хеликоптер Mi-17, собственост на правителството на Пенджаб е трябвало да лети към Русия за ремонт. Смятаме, че същият хеликоптер се е приземил аварийно в източната провинция Логар. Не знаем нищо за съдбата на хората на борда и защо са се приземили аварийно“, коментират от посолството на Пакистан. 

"Афганистанското правителство ни увери, че ще разследва и ще разбере местонахождението на хеликоптера и пътниците му", заяви още говорителят Нафис Закария, добавяйки че на борда на въздухоплавателното средство е имало 7 души - шест пакистанци и един руснак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: